socialbanner

Werelddorpdag een belevenis bij De Verbeelding

Tuesday 10 April 2018

Werelddorpdag een belevenis bij De Verbeelding

Al vroeg wapperde woensdag 4 april de speciale vlag van Werelddorpdag , om de ruim honderd leerlingen van de scholen Columbus en Wetering te verwelkomen voor de voorstelling TRASH door de Vuilnismannen.

De Vuilnismannen trommelen er met allerlei attributen op los en lieten zien dat overal muziek uitkomt. De voorstelling was leuk, spectaculair en vol met humor, maar ook interactief en educatief. De Vuilnismannen maakten de kinderen spelenderwijs bewust van het weggooien en scheiden van afval.

In de middag werd de voorstelling nog een keer gespeeld, nu voor zo'n zeventig kinderen met hun ouders, opa's, oma's of BSO leidsters. Ook daar niet anders dan lachende gezichten en iedereen, zelfs de volwassenen, deden enthousiast mee met de voorstelling, kwis en het trommelden op de omgekeerde emmers.

Na de voorstelling was het tijd voor de creatieve workshop "Instrumenten bouwen" door Rob van den Broek en buitenspelen met buurtsportcoach Alice van Baardewijk van Zeewolde Sportief en Gezond. Zelfs een korte, maar heftige regenbui hield haar niet tegen om te voetballen met fanatieke kinderen.

Zeewolde Werelddorpdag is een samenwerking met Gemeente Zeewolde, alle basisscholen en de cultuurmakelaar.

 

 

Werelddorpdag een belevenis bij De Verbeelding    Werelddorpdag een belevenis bij De Verbeelding    Werelddorpdag een belevenis bij De Verbeelding