socialbanner

Belevingsdag tijdens Zuidlob's Tulpentrots Fietsroute

Friday 12 April 2019

Belevingsdag tijdens Zuidlob's  Tulpentrots  Fietsroute

Tijdens de Zuidlob’s Tulpentrots Fietsroute op woensdag 24 april is het tussen 10.00 en 16.00 uur mogelijk verschillende tussenstops te maken. Meerdere bedrijven organiseren deze dag extra activiteiten om de bezoekers kennis te laten maken met het boerenbedrijf.

Aan het begin van het Nulderpad fietst u langs dartelende lammetjes in de wei. Bij Boer Sjaak, op nummer 6, nemen ze u graag mee over het erf en langs de koeien en kalveren door middel van een beleef- en ontdekkingstocht. Tijdens de Belevingsdag zijn er schattige lammetjes te bewonderen. Leuke bijkomstigheid is dat in deze periode het tulpenveld bij de boerderij in bloei staat.

Op de gezellige picknickplaats in de koeienweide bij Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2 kunt u genieten van een heerlijk ambachtelijk boerenijsje of bakkie boerenleut. Terwijl de fiets wordt opgeladen aan een van de oplaadpunten, kunnen de kinderen lekker racen met traptrekkers of van een afstandje zien hoe de koeien door de melkrobot worden gemolken. Ook word u hier uitgedaagd de feiten en fabels rondom de melkveehouderij te onder-scheiden.

Bij familie Huisman aan Winkelweg 5 kunt u woensdag 24 april  tussen 09.00 – 12.00 uur live meemaken hoe koeien in de draaimelkstal worden gemolken! Ook kunt u hier deze dag de hele dag lammetjes knuffelen en kakelverse eieren kopen. 

Bij Boerderij Wieringen aan de Winkelweg 17 kunt u verschillende dieren knuffelen of een ritje maken op de pony. Ook kunt u hier uw eigen tulpenboeket plukken! Op dit melkvee-bedrijf is er natuurlijk ook zuivel te proeven. En om thuis na te kunnen genieten, kunt u er heerlijk rundvlees van eigen koeien kopen.

De fietsroute is te downloaden via www.puurzeewolde.nl en verkrijgbaar bij de verblijfsrecreatie en het toeristisch informatiepunt in de bibliotheek en op de website van route.nl. De route vindt gelijktijdig plaats met de Tulpenroute Flevoland die van 13 april tot en met 5 mei wordt gehouden.

Voor meer informatie via email naar: info@puurzeewolde.nl

Belevingsdag tijdens Zuidlob's  Tulpentrots  Fietsroute    Belevingsdag tijdens Zuidlob's  Tulpentrots  Fietsroute    Belevingsdag tijdens Zuidlob's  Tulpentrots  Fietsroute