socialbanner

Cursus ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat weer van start

dinsdag 9 april 2019

Cursus ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat weer van start

Al jaren organiseert de Watersport Vereniging Zeewolde met veel plezier en met veel succes de cursus ‘Zeilen voor volwassenen’. Ook dit jaar organiseren zij gezellige en leerzame avonden. Vanaf donderdag 2 mei tot en met donderdag 11 juli wordt in tien donderdagavonden vanuit de Bolhaven op een informele manier de basisprincipes van de zeilsport aangeleerd.

Het doel van de tien avonden is naast een kort stuk theorie, vooral bedoeld om te gaan zeilen. Dit in groepjes van twee tot maximaal vier personen en onder begeleiding, om zo de theorie direct in praktijk te brengen. Dankzij een grote groep vrijwilligers is het mogelijk om op verschillende typen zeilboten ervaring op te doen. Ook is het mogelijk om met eigen boot deel te nemen om hier meer vertrouwd mee te raken. De avonden starten om 19:00 uur op het clubschip “de Bolschuit”, in de Bolhaven. Uiteraard afhankelijk van het weer zal de avond rond 22:00 uur afgesloten worden. 

Van bediening van de boot tot het wedstrijdreglement, van het lezen van het water tot reddingsacties passeert de revue. Als afsluiting wordt in kleine groepen een aantal Polyvalken gehuurd om het geleerde in praktijk te brengen.

Er is ruimte voor maximaal 18 deelnemers. Voor meer informatie en aanmelden via: www.wvzeewolde.nl onder de link zeilen.

 

 

 

Cursus ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat weer van start    Cursus ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat weer van start    Cursus ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat weer van start