socialbanner

‘Glitch’ zorgt voor spannend gameavontuur bij schooltoneel

Tuesday 9 April 2019

‘Glitch’ zorgt voor spannend gameavontuur bij schooltoneel

Het was vrijdag 5 april de hele dag genieten geblazen in theater The Lux. Voor de basisschoolkinderen uit de groepen 5 tot en met 8 voerde de Stichting Schooltoneel Zeewolde vijf keer de voorstelling ‘Glitch’ op, ’s avonds mochten ouders, familie, sponsoren en andere belangstellenden nog even komen kijken.

Het verhaal ging over drie meisjes, Alex, Kim en Rowan, die bezig waren met een gamespelletje. Door een ‘glitch’ kwamen ze opeens in een live gamewereld terecht, waarbij ze personages uit verschillende computergames tegen het lijf liepen. Het leuke was dat veel van de meer dan duizend jeugdige bezoekers overdag de games en personages herkenden en zo echt meeleefden met het spannende avontuur van de drie meisjes. Uiteindelijk wilden de meiden graag weer naar hun ‘eigen wereld’, maar dat kon pas op het moment dat zij een virus wisten te verslaan. Vrijwel alle kinderen zaten bij de voorstelling op het puntje van hun stoel, hetgeen een groot compliment mag worden genoemd voor de bedenkers en de uitvoerenden.

Het verhaal werd geschreven door Wendela Hofstee. Negen spelers (acht dames en één heer) stonden op het podium. De meeste van hen waren leerkracht op een van de basisscholen in Zeewolde. Sommigen speelden een dubbelrol. De regie was in handen van Mandy Lodder uit Alkmaar. De muziek werd live uitgevoerd door Bas Hörchner en Herman Aartsen, terwijl Gera Anbergen de zang begeleidde. Was er in voorgaande jaren sprake van een ‘traditioneel’ decor, voor deze editie zorgden moderne digitale technieken voor een passende achtergrond. Sten Kluts en Ronald Guliker (Q-AV) verzorgden dit ‘live’ en waren ook verantwoordelijk voor het geluid. Ben en Sylvester van den Hengel ten slotte zorgden voor de poster die op de scholen werd verspreid om de kinderen enthousiast te maken voor ‘Glitch’.

 

‘Glitch’ zorgt voor spannend gameavontuur bij schooltoneel    ‘Glitch’ zorgt voor spannend gameavontuur bij schooltoneel    ‘Glitch’ zorgt voor spannend gameavontuur bij schooltoneel