socialbanner

Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman schrijft eerste detective

Tuesday 9 April 2019

Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman schrijft eerste detective

Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman presenteerde vrijdagmiddag 5 april in het Drentse Wijster ‘Doodzonde’, het eerste deel in een reeks die er moet volgen over rechercheur Tom Wessels.

Tieme en Willemijn Woldman woonden 26 jaar in Zeewolde. Hun drie kinderen Martijn, Wessel en Mirthe groeiden er op en vlogen er de deur uit. Tieme, die enkele jaren geleden met zijn vrouw naar Zwolle verhuisde, debuteerde in 2013 met ‘Moord in het Mantingerveld’, waarbij hij zijn versie gaf van een in 1909 gepleegde en nooit opgeloste drievoudige moord in het Drentse Koekange. In hetzelfde jaar 2013 ontving Tieme de IVIO Andries Griener-prijs voor aangetoond schrijftalent.

Afgelopen vrijdagmiddag werd in Wijster, de plaats waar Tieme Woldman (Assen, 1965) opgroeide, ‘Doodzonde’ ten doop gehouden. Tieme en zijn uitgever (Koninklijke Van Gorcum te Assen) zeiden stiekem te hopen dat Tom Wessels de nieuwe De Cock uit de Baantjerserie zou worden.

Korte inhoud van het boek: Johan Ruisbeek, deelnemer aan een bijzonder sportevenement in Drenthe, wordt op de top van de VAM-berg in Wijster met een even bijzonder wapen vermoord. Rechercheur Tom Wessels (die dezelfde initialen heeft als de schrijver!) van het Team Zware Misdaden ontdekt dat het slachtoffer door een oude zakenpartner met de dood is bedreigd en trekt alles uit de kast om de verdachte tot een bekentenis te dwingen. Maar dan blijkt dat het slachtoffer een ‘zondig’ dubbelleven leidde en stuit Wessels op twee verdachten die hem heel erg na staan. Toch zet Wessels door waarbij hij zijn beste vriend Andries Geesink naar de rand van de afgrond drijft. En terwijl Andries voor zijn leven vecht, jaagt Wessels op de moordenaar die nog niet klaar is.

 

 

Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman schrijft eerste detective    Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman schrijft eerste detective    Oud-Zeewoldenaar Tieme Woldman schrijft eerste detective