socialbanner

Zeesterturnsters succesvol bij 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie

Tuesday 9 April 2019

Zeesterturnsters succesvol bij 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie

Vijf turnsters van gymnastiekvereniging De Zeesterren turnden zaterdag 6 april in Nijmegen hun 2e plaatsingswedstrijd voor de regionale kampioenschappen turnen in de 6e divisie. Er waren in totaal bijna 275 deelneemsters in diverse niveaus en leeftijdscategorieën. De wedstrijd vond plaats in de turnhal van de Sportqube in Nijmegen, het topturncentrum en onderkomen van GTV De Hazenkamp.

De resultaten zijn: In de categorie pupil 1, meisjes geboren in 2009, turnden Annika Wedekind en Noömie Mones. Annika werd 3e op sprong, 2e op balk en 1e op vloer. In totaal behaalde zij maar liefst 53.800 punten en het goud was, net als bij de 1e plaatsingswedstrijd in januari, verdiend voor haar. Noömie turnde ook goed en strak, zij behaalde een puntentotaal van 51.450, goed voor een mooie 5e plaats. Zij werd 2e op brug.   Nadia Verwij, geboren in 2008, pupil 2, was duidelijk beter in vorm dan bij haar vorige wedstrijd. Zeker turnde zij alle onderdelen, waarbij zij 1e werd op sprong en balk. Haar totaalscore was 49.550. Blij verrast mocht zij zich de gouden plak laten omhangen.

Bij jeugd 1, meisjes geboren in 2007, mocht Anouk Vedder in actie komen.

Zij was op haar best en turnde netjes en zonder fouten al haar oefeningen en werd op balk zelfs 1e. Haar puntentotaal van 49.450 was ruim voldoende voor het zilver in het totale klassement.

Melody van de Kolk turnde bij de junioren, meisjes geboren in 2005 en 2004.  Zij turnde 30.800 punten bij elkaar en werd 8e in haar categorie.

Annika, Noomie, Nadia en Anouk hebben zich met deze mooie resultaten geplaatst voor de regionale finale op 18 mei in Lelystad. Voor meer informatie via: www.zeesterren.nl

 

Zeesterturnsters succesvol bij 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie    Zeesterturnsters succesvol bij 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie    Zeesterturnsters succesvol bij 2e plaatsingswedstrijd 6e divisie