socialbanner

Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes

dinsdag 14 mei 2019

Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes

Bijen zijn onlosmakelijk verbonden met bloemen! Dus waar bloemen zijn, zijn bijtjes. Vandaar dat bezoekers aan de Groenmarkt zaterdag 11 mei zomaar Maya de Bij tegen het lijf konden lopen bij de bij-vriendelijke activiteiten die rond de Flevomeer Bibliotheek plaatsvonden. Vooral het maken van een eigen insectenhotel van gebruikte wijnkistjes was een groot succes! Met dit creatieve werkstuk zullen veel moeders verblijd zijn op Moederdag! Ook gingen er heel wat kinderen op de foto met Maya de Bij, om met deze ‘Bij’-zondere foto kans te maken op de waardebon van 25 euro, te winnen door de foto op te sturen naar zeewoldezoemt@zeewolde.nl.

De quiz over insecten was ook populair. Het leverde de jonge deelnemers niet alleen een coole insectentattoo op; ze leerden ook nog eens veel over insecten. Bij binnenkomst van FlevoMeer Bibliotheek trok imker Robert Geleijnse direct de aandacht. Hij had een deel van zijn bijenvolk meegenomen, dat je door het glas aan het werk kon zien. Het eindresultaat van dit harde werken, zuivere goudgele honing, kon je uiteraard even proeven. Marcel Achterberg van GildenGroen hielp bezoekers die vragen hadden over hun tuin en gaf daarbij gelijk informatie over het belang van een groene en tevens bij-vriendelijke tuin.  

Onder de titel ‘Zeewolde Zoemt’ zet de gemeente zich in om het leefgebied voor bedreigde wilde bijen aantrekkelijker te maken. Dat doet ze met diverse initiatieven. De bij-vriendelijke activiteiten tijdens de Groenmarkt was daar een van.

 

 

Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes    Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes    Waar bloemetjes zijn, zijn bijtjes