socialbanner

Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto

maandag 13 mei 2019

Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto

Met een ritje door de Flevolandse polder in een bijzondere auto heeft Lionsclub Zeewolde zaterdag 11 mei jl. een grote groep (kwetsbare) Zeewoldenaren, die om wat voor reden dan ook wel een oppepper konden gebruiken, een onvergetelijke dag bezorgd. Onder de bijrijders waren dit jaar ook een aantal bewoners van Coloriet. Zij genoten zichtbaar van dit bijzondere uitje. De Lions Polderrally, die haar 4e editie beleefde, ging dit keer van start op het Raadhuisplein. Maar liefst 27 bolides, variërend van exemplaren met een glorierijk verleden tot en met indrukwekkende hedendaagse snelle sportcoupés, stonden daar in het zonnetje opgesteld. De uitgenodigde Zeewoldenaren mochten bijvoorbeeld instappen in een heuse Trabant, DKW, Austin-Healey, VW Kever, Mini Cabrio, Mercedes AMG GT of een Aston Martin, bekend door de James Bond films! De ene auto reed wat comfortabeler dan de ander, maar dat maakte de pret er niet minder om!

Het feit dat het er zoveel auto’s waren, is mede te danken aan het enthousiasme van de auto-eigenaren, waarvan sommigen zich spontaan hadden aangemeld voor het evenement!  Rond de klok van elf uur gingen de auto’s, soms even onder indrukwekkend motorgeronk, op weg voor een onvergetelijk ritje. Een voorjaarszonnetje zorgde voor prima omstandigheden. Onderweg werd er geluncht, waarna de route weer werd vervolgd met als eindpunt De Beleving.

De Lions Polderrally wordt onder meer gedragen door een groot aantal sponsoren uit het Zeewolder bedrijfsleven. Zoals gebruikelijk bij de Lions gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar ondersteunt de serviceclub de Cliniclowns in de ziekenhuizen Harderwijk, Almere en Amersfoort en een project van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind door Scouting Zeewolde. Op het Scoutinglandgoed Zeewolde bouwen scouts aan een zogenaamde Avonturenhuis waar kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. Een deel van het door Lions Polderrally bijeengebrachte sponsorbedrag zal door het NSGK worden verdubbeld.

 

 

Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto    Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto    Zoeven over polderwegen in een bijzondere auto