socialbanner

Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend

woensdag 16 mei 2018

Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend

Het begon al wat te wennen, die andere naam op de gevel, daar aan de Marktstraat. Het echtpaar Westerlaken gaat genieten van een welverdiend pensioen, en heeft plaats gemaakt voor het familiebedrijf Ridder, voluit ‘Profile Ridder, de fietsspecialist’, volgens het visitekaartje. In aanloop naar de open dag op zaterdag 12 mei was de koopavond daaraan voorafgaand bij uitstek geschikt bevonden voor een officiële opening. “Daar was het nog even niet van gekomen”, vertelt Bea, ‘spokeswoman’ van de firma. Ze doet uit de doeken hoe de overname van de zaak tamelijk onverwacht op hun pad kwam, en in betrekkelijk korte tijd z’n beslag kreeg. “De service aan de klant moet wel doorgaan, en heeft eerste prioriteit. Dan moeten andere dingen even wachten.” Maar vrijdagavond was het dan zover. Moeder Joke was bereid gevonden de opening te verrichten met het doorknippen van een lint. Klokke zeven ging het onder carillonklanken doormidden, met de onvermijdelijke confetti en champagne. Daarmee was de ‘echte’ opening een feit, en konden familie, teamleden, vrienden en bekenden zich aan de partytafels wagen aan een drankje, een nootje en een praatje.

Gekscherend vertelt Bea dat moeder Joke binnen het team bekend staat als ‘de president-directeur’, “hoewel dat gezien haar percentage aandelen niet meer helemaal klopt...” Maar ja, een krappe 50 jaar geleden was ze wél de mede-oprichtster van het bedrijf, en het is duidelijk dat ze door het team dankbaar in ere wordt houden. Overigens: wie precies tot dat team behoort valt niet te missen. Rondkijkend in de winkel valt het grote aantal zwarte polo’s op, met op de evenzovele ruggen het rood-blauwe logo. “Het zijn er inmiddels twaalf”, zegt Bea niet zonder trots, “en met een pas ingevlogen tijdelijke, maar heel ervaren kracht zelfs dertien!” En ze vervolgt met een uitleg over de ogenschijnlijke ‘verdubbeling’ die na de zaakovername moest plaatsvinden. “Van één naar twee locaties met alles erop en eraan, dat heeft heel wat voeten in de aarde, en ‘even rustig aan’ is geen optie; je móet door.”

Iedere nieuwe eigenaar van een winkel drukt z’n eigen stempel op interieur en inrichting, en de familie Ridder is op die regel geen uitzondering. Bea laat weten dat het ‘verspijkeren’ weliswaar geen topprioriteit is, maar veranderingen gaan er zeker komen. Een van die gewenste wijzigingen is al doorgevoerd, en is meteen de blikvanger van de zaak. De werkplaats was aanvankelijk afgeschermd van de winkel, en oogde daardoor wat klein en donker. De oplossing bleek simpel: een niet-dragend binnenmuurtje werd gesloopt, en nu lopen winkel en werkplaats in elkaar over, met licht en ruimte als opmerkelijke winst. Minder ingrijpende plannen gaan geleidelijk uitgevoerd worden, en daarmee gaat het richting nieuwe aanblik, die tóch bekend aandoet. Die mix, dat is de koers: vertrouwd concept, nieuwe gezichten, verse plannen. Nu nog een toeristenseizoen met onberispelijk fietsweer… Dat heeft niemand in de hand, maar aan de Marktstraat zijn ze er in ieder geval klaar voor.       

 

 

 

Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend    Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend    Fietsspecialist ‘Profile Ridder’ officieel geopend