socialbanner

Politienieuws

dinsdag 15 mei 2018

Politienieuws

De politie meldt de volgende zaken uit de periode eind april-begin mei:

• Door twee basisscholen is gemeld dat er lood van de daken is gestolen (Wetering en Springplank). Dit werd ontdekt doordat er lekkage ontstond toen het flink regende; onduidelijk is wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden.

• Vier maal een (poging) tot diefstal van een fiets, onder andere in de Kerkstraat en op de Stevinweg. In één geval aan de Gelderseweg werden drie mannen van 22 en 27 jaar aangehouden terwijl ze probeerden een fiets los te maken.

• Een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto op de Vogelweg ter hoogte van de Wulpweg. De bestuurder van de personenauto, een 63-jarige man uit Hilversum, was in slaap gevallen, maar zag net op tijd dat hij op de verkeerde weghelft was beland, waar een vrachtauto hem tegemoet kwam. Hij schampte de vrachtauto en kwam met de schrik vrij, maar beide voertuigen liepen flinke schade op. De vrachtauto werd bestuurd door een 64-jarige man uit Bennekom.

• Een aanrijding tussen een motor en een personenauto op de rotonde Baardmeesweg-Spiekweg. De bestuurder van de auto, een 28-jarige vrouw uit Zeewolde, moest voorrang verlenen maar zag de motorrijder niet. Noch zij, noch de bestuurder van de motor, een 58-jarige man uit Lelystad, raakte gewond.

• Een kop-staartbotsing van drie auto’op de Gooimeerdijk bij de oprit naar de Nijkerkerweg.

• Een autobestuurder uit Nijkerk die op het Tweespan een black-out kreeg en in de greppel belandde.

• Een drietal aanhoudingen wegens gebruik van alcohol of drugs in het verkeer. Een man op een snorfiets viel op omdat hij een paar keer onderuit ging en bleek 980 ugl te blazen (ruim vier keer de toegestane hoeveelheid). Hij kreeg een boete voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een andere, een jongeman van 17 jaar uit Putten, reed op een bromfiets op de Horsterweg met twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol (en een meisje uit Zeewolde achterop). Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens een verkeerscontrole op de Bosruiterweg werd een autobestuurder aangehouden die onder invloed van drugs bleek te rijden. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur opgelegd.

 

 

Politienieuws    Politienieuws    Politienieuws