socialbanner

The Walll schildert unieke 3D toiletvloer

dinsdag 15 mei 2018

The Walll schildert unieke 3D toiletvloer

Het is weer even iets anders; om niet te zeggen uniek; een 3D geschilderde vloer in het toilet, geïnspireerd op de Rubik Cube, de populaire 3D puzzelkubus uit de jaren ’70, waarbij het lijkt of de blokjes een voor een afbrokkelen en in een peilloze diepte vallen. Deze bijzondere toiletvloer vind je terug in de nieuwe woning van Albert en Rolinka Lubbering.

The Walll, een kunstenaarsgroep uit Zeewolde bestaande uit Sjaak Dekker, Ben van den Hengel en Riet van Gaal, heeft de schildering afgelopen februari gemaakt. De opdracht hiervoor kwam van Albert. “Ik heb zelf niet zoveel met de Rubik Cube, maar Rolinka is er door gefascineerd. Toen ik ergens een 3D afbeelding tegenkwam bedacht ik dat een vloerschildering in de wc met dit thema wel een leuk verjaardagscadeau voor haar zou zijn!” De verrassing was groot voor Rolinka toen de kunstenaars van The Wallll ineens voor de deur stonden. “Toen ik hoorde waar ze voor kwamen moest ik eerst even slikken, want de vloertegels lagen er nog maar net in! Maar ik was er vrijwel direct enthousiast over; ik hou wel van iets aparts!”, lacht ze.  

Volgens Sjaak, Ben en Riet zijn Albert en Rolinka Lubbering mensen met een bijzonder creatieve geest. “Ze hebben ontzettend leuke ideeën. Je moet er maar op komen om dit te willen!” Het was voor de kunstenaars, die al ruim 20 jaar samenwerken, de eerste keer dat ze een 3D afbeelding op een vloer hebben geschilderd. Ondanks dat ze met hun vaak bijzondere wandschilderingen, onder meer in appartementencomplexen Luxor en Boomkleverborch en zelfs een paar heuse Rembrandts (maar net een tikkeltje anders!) voor het pannenkoekenhuis Hans&Grietje, in afgelopen jaren wel hebben laten zien dat ze heel veel kunnen en diverse technieken beheersen, vonden ze deze opdracht toch wel een tikje spannend. Het vertrouwen dat The Walll het klusje perfect zou kunnen klaren was er direct bij Albert. “Zes jaar terug heeft The Walll het decor met daarop 14 meter hoge gordijnen geschilderd in mijn theater Hoeve Karree. Dat is heel goed bevallen. Vandaar dat ik hun gevraagd heb om dit te doen.”

Drie ochtenden hebben de kunstenaars op de knieën gezeten, soms met z’n tweeën tegelijk, om het kunstwerk te voltooien. Het resultaat is, overigens net als het decor in het theater, verbluffend. “Het is de kers op de taart in huis”, aldus Albert. “Vooral de diepgang in het schilderwerk vind ik prachtig mooi!” Het ‘wauw-effect’ is groot bij mensen die de wc bezoeken. Rolinka is apetrots op haar bijzondere toilet, die ze dan ook met veel plezier toont. “Ik vind vooral ook die typerende kleuren mooi. The Walll heeft daar een eigen draai aan gegeven zodat deze mooi aansluiten bij de tegeltjes op de muur. Ik denk niet dat je zo snel een tweede toilet als deze vindt!”   

 

 

 

 

The Walll schildert unieke 3D toiletvloer    The Walll schildert unieke 3D toiletvloer    The Walll schildert unieke 3D toiletvloer