socialbanner

VV Zeewolde met kater uit Ede

dinsdag 15 mei 2018

VV Zeewolde met kater uit Ede

VV Zeewolde speelde zaterdag 13 mei tegen Fortissimo. De strijd om de tweede plaats werd lang spannend gehouden door Fortissimo, maar trok na een enerverende wedstrijd aan het langste eind. VV Zeewolde blijft daardoor voor de opgave staan om nog vier punten te halen en nu uit twee wedstrijden.

Onder leiding van scheidsrechter van Woudenberg startten de ploegen de wedstrijd met als inzet de 2e plaats. VV Zeewolde ging de wedstrijd voortvarend van start. In de eerste 10 minuten waren vier mogelijkheden voor Zeewolde te noteren. Yasin Karpuz had nog de beste. Het leverde een hoekschop op. Ook Fortissimo liet zich niet onbetuigd. In de 7e minuut was Chris Hoppen nog net op tijd om een bal tot hoekschop te verwerken. Zo golfden het spel op een neer. VV Zeewolde met de meeste mogelijkheden en Fortissimo de gevaarlijkste zonder dat beide ploegen honderd procent kansen wisten te creëren.

In de 28e minuut kwam Fortissimo op 1-0. Geen uitgespeelde aanval maar een vrije trap vanaf links werd ogenschijnlijk met het hoofd langs Romero Butz gewerkt. De tweede helft startte VV Zeewolde met dezelfde elf spelers. Onder leiding van verdedigende middenvelder Hessel Korthuis werd Fortissimo nog meer onder druk gezet. Jasko Etomovic kopte de bal in de handen van de keeper en Yasin Karpuz zag zijn inzet ternauwernood door de keeper tot hoekschop verwerkt. Fortissimo kwam niet meer aan voetballen toe en zette alle middelen in om de druk van VV Zeewolde te onderbreken. Dat is een compliment voor VV Zeewolde dat niet opgaf en bleef jagen op de 1-0.

Tussen de 50e en 59e minuut kreeg VV Zeewolde vijf mogelijkheden en een 100% kans. De kans was voor Tomas Butz die door Yasin Karpuz helemaal vrij voor de keeper werd gezet. Tomas slaagde er niet in om de keeper te omspelen.

Het siert het elftal uit Zeewolde dat men de moed niet opgaf en bleef jagen op de gelijkmaker. Fortissimo moest diep gaan. Uiteindelijk was het het scheidsrechter van Woudenberg die de beslissing voor zijn rekening nam. Een overtreding van Luuk Heerink in de 90e minuut, voor vriend en vijand duidelijk buiten het strafschopgebied, werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Dit cadeautje liet Anass el Hassnaoui zich niet ontnemen en schoot zijn 2e treffer van de middag binnen.

Ondanks het verlies heeft VV Zeewolde nog steeds uitzicht op de 2e plaats en alles nog in eigen hand. Met twee punten voorsprong op Fortissimo krijgt VV Zeewolde eerst Veluwse Boys op bezoek om vervolgens af te reizen naar DVV voor de laatste wedstrijd. Als Fortissimo geen punten laat liggen tegen Harskamp en Prins Bernard, moet VV Zeewolde vier punten halen uit de komende twee wedstrijden.

De foto is gemaakt door Michel Zrour.

 

 

VV Zeewolde met kater uit Ede    VV Zeewolde met kater uit Ede    VV Zeewolde met kater uit Ede