socialbanner

“Energie voor kinderen” in Roode Schuur

dinsdag 14 mei 2019

“Energie voor kinderen” in Roode Schuur

De Roode Schuur staat zondag 19 mei in het teken van energiebronnen en energieverbruik. Het energieproject is vooral bedoeld voor kinderen maar zeker ook interessant voor volwassenen. De activiteiten worden begeleid door IVN vrijwilligsters/-ers.

Het programma omvat diverse energie-onderwerpen zoals onder andere zonne-energie, windenergie en biogas. In de Roode Schuur is bij elk thema een opstelling gemaakt om de kinderen op een actieve manier inzicht te geven in de verschillende energiebronnen. Voorts staan er informatiepanelen waarop toelichting wordt gegeven op zaken als aardwarmte, energiegebruik en duurzaamheid. De interactieve tentoonstelling is tot stand gekomen op initiatief van Gemeente Zeewolde. Drie plaatselijke organisaties, het LOCT (Leercentrum voor techniek), Buurtsportteam Zeewolde Sportief en Gezond en IVN Zeewolde, hebben de handen ineen geslagen om het energieproject te ontwikkelen en uit te voeren. 

“Energie voor kinderen” zondag 19 mei vanaf 13.00 uur in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29; de activiteiten gaan van start om 13.30 uur. Deelname is voor kinderen van leden van IVN Zeewolde gratis; kinderen van niet leden betalen € 3,00 per persoon.

Voor meer informatie via: ivn.zeewolde@gmail.com

 

 

 

 

“Energie voor kinderen” in Roode Schuur    “Energie voor kinderen” in Roode Schuur    “Energie voor kinderen” in Roode Schuur