socialbanner

Korfballers van Wolderwijd houden de punten thuis

dinsdag 14 mei 2019

Korfballers van Wolderwijd houden de punten thuis

Het was een zonnige dag, zaterdag 11 mei, voor de korfballers van KV Wolderwijd. Op deze ook letterlijk zonnige dag wisten alle thuis spelende teams hun wedstrijden te winnen. Het begon in de ochtend al met fraaie zeges voor de jeugd van de E1 (5-3) en de F1 (13-3). Rond het middaguur trok de C1 in een bijzonder spannende strijd tegen Exakwa de wedstrijd met 12-9 over de streep. Tel daar de gewonnen uitwedstrijd van de A1 tegen Rood-Wit uit Wezep nog eens bij, dan was het duidelijk dat senioren 1 tegen MIA  niet achter kon blijven.

MIA uit Amersfoort was met een brede selectie naar Zeewolde afgereisd. Dat betekende veel wissel mogelijkheden terwijl de thuisploeg door een aantal afzeggingen gebruik moest maken van een aantal, al moegestreden, A junioren. Toch liet de thuisploeg zich niet uit het veld slaan. De eerste helft ging gelijk op. Ruststand was 6-6 na een eerste helft waarbij aanvallend en verdedigend best aardig gespeeld werd. Om en om scorend kwam de 9-9 op het scorebord. MIA zette hierna aan en sloeg voor het eerst in de wedstrijd een gaatje: 9-11. Op dat moment toonde KV Wolderwijd veerkracht. Met twee snelle scores van het eerste aanvalsvak werd de stand gelijk getrokken. Na de vakwissel moest het andere vak de wedstrijd naar zich toe trekken. Dit lukte met goed opgezette aanvallen, een goede vang en heel veel kansen, waarvan er uiteindelijk twee benut werden. Hierbij hield de verdediging goed stand, zodat er uiteindelijk een eindstand van 13-11 op het bord stond. 

De invalbeurt van één van de dames van de C1 gaf aan dat de selectie van senioren 1 wel smal is, maar dat er bij KV Wolderwijd veel talentvolle jeugd is om in de toekomst senioren 1 te versterken.

Korfballers van Wolderwijd houden de punten thuis    Korfballers van Wolderwijd houden de punten thuis    Korfballers van Wolderwijd houden de punten thuis