socialbanner

VV Zeewolde koploper na overwinning op Reaal Dronten

dinsdag 14 mei 2019

VV Zeewolde koploper na overwinning op Reaal Dronten

VV Zeewolde speelde zaterdag 11 mei thuis tegen Reaal Dronten en stond voor de opdracht om minimaal gelijk te spelen om de koppositie over te nemen. VV Zeewolde slaagde glansrijk voor de opdracht en won vrij gemakkelijk met 3-0 de polderderby door drie doelpunten van Reinier Joustra.

De ene na de andere aanval leverde VV Zeewolde af, zonder echte 100% kansen te creëren. Een combinatie tussen Jonne Houtstra en Jasper van Scherrenburg werd ruw onderbroken door Jasper van Scherrenburg het doorlopen te beletten. De overtreding kwam Reaal Dronten duur te staan omdat de overtreding in het strafschopgebied werd gemaakt. Drie gele kaarten voor Reaal Dronten later de strafschop. Reinier Joustra benutte het buitenkansje 1-0. Reaal Dronten kon iets onder de druk uitkomen, zonder tot echte kansen te komen en gingen de ploegen met een 1-0 stand de rust in.

Met Pieter Blom voor Kamal Arzini zette VV Zeewolde na rust volop aan om de 2-0 te bereiken. In de 54e minuut was het raak. Een aanval over rechts eindigde met een voorzet op maat van Pieter Blom. Voor de tweede keer in de wedstrijd maakte Reinier Joustra het doelpunt.

In de 55e minuut moest Jasper van Scherrenburg zich laten vervangen door Ramon Chaigneau. Hessel Korthuis ging hierdoor naar de linkerkant.

Reinier Joustra zag kans door in de 76ste minuut direct uit een hoekschop te scoren. Peter Epe gunde Niels van Moolenbroek zijn debuut. Hij kwam in de plaats van Jonne Houtstra. Met Niels van Moolenbroek bracht Peter Epe dit seizoen al zijn derde 17e jarige debutant in het elftal van VV Zeewolde. Uiteindelijk was het een relatief gemakkelijke overwinning voor en een topdag voor VV Zeewolde. Zelf winnen en de belangrijkste concurrent voor het kampioenschap zien verliezen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft VV Zeewolde twee punten voorsprong op sv ’t Harde en een veel beter doelsaldo.

VV Zeewolde speelt zaterdag 18 mei de laatste uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager EZC op het programma en op zaterdag 25 mei de thuiswedstrijd tegen EFC.

De foto is gemaakt door Michel Zrour.

 

 

VV Zeewolde koploper na overwinning op Reaal Dronten    VV Zeewolde koploper na overwinning op Reaal Dronten    VV Zeewolde koploper na overwinning op Reaal Dronten