socialbanner

IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’

Tuesday 12 June 2018

IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’

IVN Zeewolde organiseert zondag 17 juni een fietstocht in de omgeving van Zeewolde. De fietsexcursie heeft als titel ‘Bodem en Bomen”.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. Hiermee startte één van ’s werelds grootste waterbouwkundige projecten ooit: de Zuiderzeewerken. De omgeving kwam in 1957 droog te vallen. Hoe heeft het landschap zich in die 60 jaar ontwikkeld en wat kunnen kan men nog terugzien van de oude zeebodem? Tijdens deze fietstocht zullen ze regelmatig stil staan om de relatie tussen de zeebodem en de bomen in de polder te bekijken. Soms nemen ze met een grondboor enkele grondmonsters en bekijken ze de resultaten. Onderweg staan ze ook stil bij de grote diversiteit aan bomen in het Horsterwold.

IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’ zondag 17 juni om 13.30 uur vanaf de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. De fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor iedereen die een afstand van zo’n 12 km kan fietsen. Deelname is gratis voor leden van IVN Zeewolde en kinderen tot twaalf jaar; niet leden betalen € 4,00.

Voor nadere informatie via Marleen Wessels telefoon 06-224979079 of Jeannette Rubbens telefoon 036-5223648.

 

 

 

IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’    IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’    IVN fiets-excursie ‘Bodem en Bomen’