socialbanner

Zeewolde Endurance: hardloopfeest voor het hele gezin

Monday 11 June 2018

Zeewolde Endurance: hardloopfeest voor het hele gezin

De derde en tevens laatste dag van de Zeewolde Endurance, zondag 24 juni a.s., staat in teken van hardlopen. Met afstanden vanaf 1 km (Kidsrun), 2,5 km (Jeugdrun) gevolgd door de 5, 10 en de 10 Engelse Mijl is de Endurance een hardloopfeest voor het hele gezin! Het leuke van hardlopen is dat het een laagdrempelige sport is dat bijna iedereen kan doen. Met een verstandige opbouw en een paar goede schoenen kom je al snel een heel eind. “Welke afstand je ook loopt; het is voor iedereen een hele prestatie”, laat voorzitter Bas Pieterse weten. “Winnen is niet het belangrijkste; het plezier in het meedoen staat bij Endurance voorop.”

Het hardloopfestijn begint zondag 24 juni om 12.00 uur. Start en finish vindt plaats op de Gelderseweg bij het winkelplein het Ravelijn. De locatie wordt ingericht als bruisend middelpunt van het evenement. De jongste deelnemers trappen af met de 1km Kidsrun, om 12.15 uur gevolgd door de 2,5km Jeugdrun voor de oudere jeugd. Er zijn verschillende prijscategorieën voor jongens en meisjes.

De 5 km, 10 km en de 10 Engelse Mijl (16,1km) starten om 13.00 uur. “De deelnemers wacht een superleuk parcours. Het voert ze onder meer langs het Veluwemeer en ze pikken een glimp op van Polderwijk”, vertelt Bas. Uit veiligheid van de deelnemers en andere weggebruikers wordt het parcours geheel verkeersvrij gemaakt. “Het streven is om dat met minimale overlast te realiseren.” Een overzicht van het parcours (en afsluitingen) is te vinden op www.zeewolde-endurance.nl. De organisatie hoopt op veel deelnemers, maar ook op een groot en enthousiast publiek die de deelnemers op diverse plaatsen langs het parcours op ludieke en muzikale wijze zullen aanmoedigen. “We hopen dat de mensen van alles uit de kast halen om de sfeer en daarmee de beleving te verhogen.” Vrijwel de hele wedstrijd, van start tot finish, is via de zijlijn goed te volgen. “Dat maakt de Endurance ook zo uniek!”

Voor de 5 km afstand worden vooral ook bedrijven aangemoedigd zich in te schrijven. “Zo’n 30 tot 40 bedrijven ondersteunen ons en veel van hen doen ook actief mee. Dat vinden we natuurlijk heel leuk”, aldus Bas. Meedoen kan met een of meerdere teams. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. De bedrijfsteams gaan een gezonde strijd met elkaar aan. De drie snelste teamtijden dingen mee naar de Endurance Business Cup. Voor meer wedstrijdinformatie: www.zeewolde-endurance.nl.

 

 

Zeewolde Endurance: hardloopfeest voor het hele gezin    Zeewolde Endurance: hardloopfeest voor het hele gezin    Zeewolde Endurance: hardloopfeest voor het hele gezin