socialbanner

Amenophis deed mee aan ElfstedenRoeiMarathon

Wednesday 12 June 2019

Amenophis deed mee aan ElfstedenRoeiMarathon

Twee ploegen van roeivereniging Amenophis hebben vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni aan de 34e editie van de ElfstedenRoeiMarathon in Friesland deelgenomen. Eén ploeg bestond uit tien roeiers en startte in het wedstrijdveld en de andere ploeg bestond uit zes roeiers en startte in het prestatieveld. Er deden in totaal 107 boten mee (allemaal met twee roeiplaatsen en één stuurplaats) aan de 210 km lange marathon. Buitenlandse ploegen waren ook vertegenwoordigd, zoals uit België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. De start was op vrijdagavond 20.00 uur in de Leeuwarder Prinsentuin. Na een paar uur was het al donker en moest er gewoon doorgeroeid worden. Alle boten waren dan ook voorzien van verlichting en eventueel een schijnwerper die gebruikt kon worden om bruggen qua breedte en hoogte in te schatten. In elf steden was een stempelpost, dus moest er even iemand uit de boot. In het begin lagen alle boten nog dicht bij elkaar, maar na verloop van tijd kwam er steeds meer afstand tussen de deelnemers. Alle ploegen hadden van te voren de route bestudeerd en vrijwel iedereen had een navigatiesysteem aan boord. Van te voren hadden de ploegen ook hun wisselpunten uitgestippeld waar de bemanning ververst kon worden met de volgende roeiers uit het team. Overal langs de route reden busjes rond met roeiers en verzorgers.

Amenophis deed traditiegetrouw mee en het team van tien roeiers heeft de tocht binnen 24 uur gehaald en daarmee het elfstedenkruisje behaald. Het team met zes roeiers heeft iets meer tijd nodig gehad om te finishen, maar per persoon moest dan ook meer kilometers worden afgelegd dan met het andere team.

Amenophis deed mee aan ElfstedenRoeiMarathon    Amenophis deed mee aan ElfstedenRoeiMarathon    Amenophis deed mee aan ElfstedenRoeiMarathon