socialbanner

Giga Kangoeroedag bij Korfbal Vereniging Wolderwijd

Tuesday 4 June 2019

Giga Kangoeroedag bij Korfbal Vereniging Wolderwijd

Korfbalvereniging KV Wolderwijd organiseerde dinsdag 28 mei voor het derde jaar op rij een Gigakangoeroedag voor de onderbouw van de basisscholen in Zeewolde. Met de hulp van buurtsportcoach Lara Kreikamp, van “Zeewolde sportief en gezond”, werd een sportdag voor de groepen 1 tot en met 4 georganiseerd. KV Wolderwijd wil de jeugd van Zeewolde   stimuleren om zoveel mogelijk in beweging te komen. Er waren drie series van twaalf verschillende spelletjes uitgezet op het korfbalveld van sportcomplex “de Horst”. Leuke spelletjes die vooral een link hadden met de korfbalsport. Bewegen, vangen en gooien, en ook samenwerken waren belangrijke onderdelen.

’s Morgens om 9.00 uur begon het spektakel met meer dan 370 kinderen. De strakke organisatie was mede te danken aan de  hulp van leerlingen van “Landstede” uit Harderwijk en van een sportklas van het RSG “de Levant”. Zo kon de korfbalvereniging naast de eigen vrijwilligers ook steunen op ruim 50 middelbare scholieren en studenten. Zonder deze hulp was het onmogelijk om een dag als deze te organiseren.Tussen de spellen door hupte ook nog eens een kangoeroe in het rond. Het pak was beschikbaar gesteld door de KNKV. Onder het mom van “sporten is gezond” werd in de pauze naast drinken ook veel fruit uitgedeeld. Ondanks het toch wat frisse en niet helemaal droge weer, werd er fanatiek gesport.

Giga Kangoeroedag bij Korfbal Vereniging Wolderwijd    Giga Kangoeroedag bij Korfbal Vereniging Wolderwijd    Giga Kangoeroedag bij Korfbal Vereniging Wolderwijd