socialbanner

Mindful Walk Cursus

Tuesday 4 June 2019

Mindful Walk Cursus

De cursus ‘Mindful Walk Cursus’ bestaat uit mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen en is bedoeld voor iedere man of vrouw die nieuwsgierig naar zichzelf is en zijn algehele gezondheid wil verbeteren of onderhouden. De cursus wordt gegeven door Ursula Lankreijer van praktijk Purusha.“ We gaan heerlijk buiten bewegen” zegt Ursula. “Wandelen is laagdrempelig en erg goed voor de gezondheid.  Met de juiste ademhaling is het nog beter voor de gezondheid.  Het mindful leren zijn laat iemand de wisselwerking van gedachtes en gevoelens onderzoeken en zodat u kunt leren om meer in het moment te zijn” Het doel voor Ursula is om met deze cursus iemand op een eenvoudige manier een stapje dichter bij zichzelf te brengen. Het laten ervaren en ontdekken hoe je op een simpele manier zelf kunt zorgen voor een stuk ontspanning. “Het is echt niet moeilijk” zegt Ursula “je moet het alleen even weten. Dit gaan we oefenen en ervaren zodat je het direct kunt gaan toepassen in je dagelijks leven”.

Naast het wandelen worden er leuke oefeningen gedaan gericht op een thema zoals focussen en concentratie.  Ook Yoga en core training kunnen een onderdeel zijn en meditatie en ademhalingstechnieken komen ook aanbod. Uiteraard wordt er heel veel gewandeld en zijn de mooiste plekjes van Zeewolde hiervoor uitgezocht. “Alles met een grote dosis nuchterheid en plezier “ vertelt Ursula .
“Na deze cursus van 5 weken is er veel geleerd. De ervaring leert dat we dan snel vergeten om te blijven oefenen” zegt Ursula  “Elke maand na de cursus organiseer ik een opfris wandeling waarin we onderdelen herhalen. Dit zorgt weer voor de focus naar binnen en ik hoop hiermee het blijven oefenen te stimuleren”.

De cursus is bedoeld om te geven wat iemand nodig heeft op dat moment.  Uiteraard is dat voor iedereen anders. Deze cursus is een mooie start om op een ontspannen manier meer beweging te brengen in het leven.  De groep telt maximaal 8 deelnemers zodat iedereen zich veilig genoeg voelt om zichzelf te zijn.

Voor meer informatie via:  www.praktijkpurusha.nl, daar zijn ook alle start datums te vinden. U kunt zich aanmelden bij Ursula Lankreijer via telefoon: 06-17925667

 

Mindful Walk Cursus    Mindful Walk Cursus    Mindful Walk Cursus