socialbanner

‘Slootjesdag’ voor kinderen

Tuesday 4 June 2019

‘Slootjesdag’ voor kinderen

IVN Zeewolde organiseert zondagmiddag 9 juni een echte kinderactiviteit, namelijk ‘slootjesdag’. Tijdens de IVN Slootjesdag staat de natuurbeleving van kinderen en de (groot)ouders/ begeleid(st)ers centraal. Spelen aan de waterkant vinden veel kinderen altijd leuk. Ze gaan op zoek naar wat er zoal in, op en rond het water leeft, zoals onder andere kwakende kikkers, glibberende vissen, slijmerige waterplanten, allerlei waterdiertjes maar ook prachtige libellen. Dit zegt natuurlijk ook iets over biodiversiteit en waterkwaliteit. Deze middag kunnen de kinderen het ‘onderzoeken van het water’ allemaal gaan beleven aan de waterkant bij de Roode Schuur.

IVN schoolgidsen helpen de kinderen om alles wat ze vangen, zien of beleven een naam te geven en nadere uitleg over hun vondsten te verstrekken. Met behulp van herkenningskaarten kunnen ze de beestjes determineren en bepalen wat hun aanwezigheid zegt over de waterkwaliteit. Ze kunnen zelfs de allerkleinste diertjes onder een microscoop bekijken. 

‘Slootjesdag’ voor kinderen, zondagmiddag van 13.00 – 15.00 uur rondom Roode Schuur, Dasselaarweg 29. Deelname is voor kinderen van leden van IVN Zeewolde gratis; kinderen van niet leden betalen € 3,00 per persoon. 

Voor meer informatie via email naar: ivn.zeewolde@gmail.com

‘Slootjesdag’ voor kinderen    ‘Slootjesdag’ voor kinderen    ‘Slootjesdag’ voor kinderen