socialbanner

Triathlon for All is samen zwemmen, fietsen en wandelen

Wednesday 12 June 2019

Triathlon for All is samen zwemmen, fietsen en wandelen

Zeewolde Endurance organiseert zondag 28 juni de Rabobank Senior Triathlon. Een recreatieve triathlon voor wie samen actief zijn belangrijker is dan een tijd najagen. De Senior Triathlon is samen met de Rabobank No Limit Triathlon onderdeel van de Triathlon for All, een laagdrempelig triathlon evenement dat nu voor de tweede keer wordt georganiseerd binnen het programma van de Zeewolde Endurance. Hiermee is triathlon werkelijk voor iedereen.

Bij de Senior Triathlon wordt in een ongedwongen tempo 30 minuten gezwommen, 25km gefietst en 5km gewandeld. De eerste groep start al om 10.00 uur, en in tegenstelling tot de reguliere triathlon wordt hier ook de tijd voor genomen. Na ieder onderdeel is er een pauze om even iets te eten en te drinken en na het afronden van alle onderdelen finishen de deelnemers samen op het feestelijke finish-plein bij de Ravelijn. Onder dezelfde finish-boog waar de dag daarop ook de Nederlandse kampioenen zullen finishen.

Gezelligheid en plezier in het samen bewegen staat hierbij voorop. Zwemmen doet ieder op zijn eigen manier en intensiteit. Fietsen kan gewoon op een toerfiets, mits men het tempo niet te hoog opgooit mag men zelfs op de e-bike. Ook het wandelen gaat in een passend tempo.

De kosten voor de Senior Challenge zijn € 12,50 per persoon. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en na het zwemmen, een lunch en een medaille. Voor aanmelden en meer informatie via: www.zeewolde-endurance.nl. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Voor wie zich optimaal wil voorbereiden op de Senior Challenge, bieden de betrokken sportverenigingen een oefenprogramma aan waar alle deelnemers zich voor aan kunnen melden.

De Rabobank Triathlon for All is het startonderdeel van een heel weekend vol triathlon. Na de Triathlon for All is het op vrijdag 28 juni de beurt aan de Rabobank Junior Challenge en 's avonds aan de Rabobank Family & Friends Relay en de Business Relay, waarbij vriendengroepjes en bedrijven het onderling in estafettevorm tegen elkaar opnemen. Zaterdag 29 juni wordt het toneel gewisseld voor gerenomeerde triathlon onderdelen zoals de sprint afstand, de olympic distance en de middle distance.

 

 

 

Triathlon for All is samen zwemmen, fietsen en wandelen    Triathlon for All is samen zwemmen, fietsen en wandelen    Triathlon for All is samen zwemmen, fietsen en wandelen