socialbanner

Feestelijke presentatie nieuw Cultuur-educatief programma ‘Van eigen bodem’

Feestelijke presentatie nieuw Cultuur-educatief programma ‘Van eigen bodem’

Bestuursleden van De Verbeelding, Eduard Plate en Henk Griesen, kregen woensdag 11 juni jl. uit handen van cultuurmakelaar Marina van Arendonk het eerste boekje aangeboden van de 3e editie van het cultuur-educatieve programma ‘Van eigen bodem’. Dat gebeurde in De Verbeelding tijdens een feestelijke presentatie van het nieuwe programma aan onder meer cultuurcoördinatoren en leerkrachten. Dit werd vrolijk ingeleid door een ‘onlogische voorstelling’ van Jeugdtheater ZieZus, die onder meer met wat improvisatievermogen van de aanwezigen, liet zien wat je met een beetje verbeelding allemaal mee kunt maken.

Gezien het gevarieerde culturele, kunstzinnige en muzikale programma kunnen alle leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in Zeewolde komend schooljaar weer creatieve en inspirerende voorstellingen, concerten, projecten en workshops verwachten. Het programma wordt mogelijk gemaakt door medewerking van ‘lokale partners’, waaronder plaatselijke kunstenaars, die allen hun eigen sporen op eigen specialiteit of vakgebied hebben verdiend. In samenwerking met FleCk Almere, het nieuwe provinciale bureau voor cultuureducatie, zal komend jaar nog meer ingezet worden op media-educatie. Dat geldt voor zowel de leerlingen, maar ook voor de leerkrachten; zij kunnen verschillende cursussen volgen om inspiratie op te doen. Zij kunnen hiervoor ook deelnemen aan de jaarlijkse dag van de cultuureducatie, die op 5 november voor de eerste keer in Flevoland zal plaatsvinden.

De scholen hebben tot vrijdag 27 juni de tijd om zich voor één van de activiteiten in te schrijven. Het cultuur-educatieve programma 2014-2015 is tevens te vinden op de nieuwe website van De Verbeelding: www.deverbeeldingzeewolde.nl, onder het kopje ‘educatie’.

Feestelijke presentatie nieuw Cultuur-educatief programma ‘Van eigen bodem’    Feestelijke presentatie nieuw Cultuur-educatief programma ‘Van eigen bodem’    Feestelijke presentatie nieuw Cultuur-educatief programma ‘Van eigen bodem’