socialbanner

Kroatisch jeugdvoetbalteam geniet van voetbalweekend in Zeewolde

Tuesday 13 June 2017

Kroatisch jeugdvoetbalteam geniet van voetbalweekend in Zeewolde

Een groep van 18 jongens (13/15 jaar) van de lokale voetbalclub uit het dorpje Savi?enta, Kroatië, heeft afgelopen weekend gevoetbald in Zeewolde. Zaterdag 10 juni speelde het team van NK Smoljanci Sloboda Svetvin?enat mee met het C-voetbaltoernooi van Voetbalvereniging Zeewolde. Zonder dat ze daarop gerekend hadden, wisten ze ook nog eens als winnaar uit hun poule, J-15, te komen! Zondag 11 juni volgde een vriendschappelijke wedstrijd tegen de kinderen van de Zeewoldese gastgezinnen waar de Kroatische voetballers verbleven. Burgemeester Gorter verzorgde de aftrap voor de wedstrijd, die op het hoofdveld mocht worden gespeeld. Daarvoor waren er eerst nog warme welkomst- en dankwoorden en werden er cadeautjes uitgewisseld tussen de Zeewoldese burgemeester en de Kroatische loco-burgemeester Dean Perkovic en voetbalclubeigenaar Mauricio Misan, die met het gezelschap waren meegekomen. Tot slot had Jan van Middelaar, penningmeester van VVZ, nog een verrassing voor het Kroatische team in petto; een aantal nieuwe voetballen. Voordat het gezelschap weer op huis aan ging, ruim 1400 km verder, werd er eerst nog genoten van een gezellige bbq.

De komst van de Kroatische kinderen naar Zeewolde is een gevolg van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd die de Zeewoldese Samantha Brouwer-Vizentin vorig jaar zomer in haar geboortedorp Savi?enta, Kroatië, had georganiseerd. Tien Zeewoldese gezinnen waren daarbij aanwezig. Het was een groot succes. Toen Luuk Calboo voor de grap riep: ‘Kom volgend jaar maar allemaal naar ons toe’, is het balletje voor de bijzondere uitwisseling gaan rollen.

Het werd een 4-daags verblijf, georganiseerd door Samantha Brouwer-Vizentin en Vicky Wijnacker. Samen haalden ze de kinderen vorige week donderdag in Brussel op. Naast de 18 kinderen waren daar ook ouders, de voorzitter en trainer van de voetbalclub, de loco-burgemeester en groot aantal familieleden en dorpsgenoten uit Savi?enta bij. In Brussel kreeg het hele gezelschap een rondleiding in het Europese parlement, gevolgd door een uitgebreide lunch die, net als de bus, was verzorgd met medewerking van de Kroaatse Europarlementariër Oriano Otocan. Daarna reed de bus naar Zeewolde waar de kinderen, hun trainer en voorzitter en de loco-burgemeester bij gastgezinnen werden ondergebracht. De rest van het gezelschap verbleef in een nabij gelegen hotel. Voor de meeste gasten en Zeewoldenaren betekende het bezoek een warm weerzien. Met de stop-over in Brussel en op vrijdag een bezoek aan Amsterdam was het zowel een cultureel als sportieve uitwisseling. “Het waren onvergetelijke dagen”, laat Samantha emotioneel weten. “In een woord: hartverwarmend. Er zijn vriendschappen gesloten voor het leven.”  

Het verblijf is mede mogelijk gemaakt met dank aan alle gastgezinnen en vrijwilligers en dankzij sponsoring door Dijkstra & Van Puffelen, Lift-Tex, Martin Peerdeman, Zwanikken Acquire, ZoFiJa, Troost Catering en Recreatiepark De Dikkenberg. Ook Voetbalvereniging Zeewolde heeft een grote rol gespeeld door onder meer de kantine het hele weekend beschikbaar te stellen en te zorgen voor een natje en een droogje voor de kinderen.

 

 

Kroatisch jeugdvoetbalteam geniet van voetbalweekend in Zeewolde    Kroatisch jeugdvoetbalteam geniet van voetbalweekend in Zeewolde    Kroatisch jeugdvoetbalteam geniet van voetbalweekend in Zeewolde