socialbanner

Plantenverkoop Kruidentuin IVN

Tuesday 13 June 2017

Plantenverkoop Kruidentuin IVN

Bij IVN Zeewolde kruidenplanten kunt u zondagmiddag 28 juni kruidenplanten kopen. De kruiden zijn opgekweekt door vrijwilligers van de kruidentuingroep en onder andere afkomstig uit de IVN kruidentuin. Onder leiding van een IVN gids vinden er zondag 28 juni rondleidingen plaats zodat u de verschillende kruiden leert kennen. Verder kunt u advies krijgen over het zelf kweken van tuinkruiden.

De kruidentuin ligt achter de Roode Schuur en door haar beschutte ligging is het er erg rustig waar het heerlijk toeven is. De tuin kent een heel gevarieerde aanplant met een grote verscheidenheid aan kruiden. De kruiden maar vooral ook de bloemen trekken bijen en wespen aan maar ook vlinders en libellen kortom de bloemenpracht is er voor mens en insect. De Vlinderstichting heeft een speciale vlindertuin aangelegd die grenst aan de kruidentuin. In de herfst en de winter sterven de meeste kruiden af en vormen vervolgens een voedselplaats voor zaad etende vogels.

Plantenverkoop Kruidentuin IVN en meer informatie over  kweken en gebruik van kruiden, zondag 18 juni tussen 13.00 – 16.00 uur in de Roode Schuur, Dasselaarweg 29.

Voor informatie via Jan Zuidberg, telefoon  036-5224138.

 

 

 

Plantenverkoop Kruidentuin IVN    Plantenverkoop Kruidentuin IVN    Plantenverkoop Kruidentuin IVN