socialbanner

Amazones RSC Zeewolde presteren tijdens regiofinale

Tuesday 12 June 2018

Amazones RSC Zeewolde presteren tijdens regiofinale

Het zitcompetitieteam van Ruiter Sport Centrum Zeewolde heeft zaterdag 9 juni goed gepresteerd tijdens de regiofinale in Blokker. De regiofinale was goed bezocht met zo’n 80 deelnemers over de gehele dag.
De zitcompetitie is een landelijke competitie waar ieder jaar meer dan 900 ruiters en amazones aan meedoen, opgedeeld in vier categorieën naar leeftijd en niveau. Middels voorselecties op verschillende ruitersportcentra komen de beste twaalf ruiters in een zitteam. Deze ruiters strijden dan tijdens de regiofinales en om de titel “bestzittend Ruitersportcentrum”. Om vervolgens een plaats in de kwartfinale, te bemachtigen, waaruit men geselecteerd kan worden voor de halve finale en de finale. De concurrentie was groot tijdens de regiofinale en de strijd om bestzittend ruitersportcentrum was ook erg spannend. Helaas hebben ze deze titel net niet behaald. Over de hele linie hebben alle ruiters goed gereden en zijn ze bijna allemaal bij de beste 10 van de rubriek geëindigd. Vier amazones wisten zich te selecteren voor de kwartfinale: In categorie 2 is op de 1e plaats geëindigd: Marleen Idema en op een 4e plaats: Eeffie Dekker. Categorie 3 Vera Buis een knappe 2 e plaats en in categorie 4 op een 4e plaats: Sylvia Steijger. Zij gaan tijdens de kwartfinales op 9 september strijden voor een plek in de halve finale. Het team bestond uit: Categorie 1: Stacy Tabak, Danielle Mosterd, Zosja Steinhauzer. Categorie 2: Mare Botter, Eeffie Dekker, Marleen Idema. Categorie 3: Vera Buis, Jetteke Warsen, Julia Kinderdijk. Categorie 4: Sylvia Steijger, Rachel van Buren, Henriette de Kluijver.  

 

 

Amazones RSC Zeewolde presteren tijdens regiofinale    Amazones RSC Zeewolde presteren tijdens regiofinale    Amazones RSC Zeewolde presteren tijdens regiofinale