socialbanner

Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg verhoogd

Wednesday 13 June 2018

Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg verhoogd

De werkzaamheden aan de Nijkerkerbrug zijn donderdag 7 t/m dinsdag 12 juni goed verlopen, zo is onder andere het brugdeel boven de Slingerweg vervangen. Rijkswaterstaat versterkt de brug met Combinatie NU (Mourik en BESIX) en heeft nu een doorrijhoogte van 4,50 meter.

Het brugdeel boven de Slingerweg was onder meer door aanrijdingen dusdanig beschadigd dat vervanging noodzakelijk was. Uit eerdere gesprekken met de omgeving kwam de wens naar voren om de doorrijhoogte te verhogen. Door de vervanging van het brugdeel is de onderdoorgang op de Slingerweg nu 4,50 meter in plaats van 3,90 meter.

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan het versterken van de brug. Dat gebeurt vanaf de onderkant van de brug. De geplande reserveweekenden zijn niet meer nodig.

Eind september 2018 is de brug weer open voor verkeer tot en met 60 ton. De fietspaden zijn gerepareerd en de voegovergangen vervangen.

Voor meer informatie via: www.rijkswaterstaat.nl/n301-Nijkerkerbrug, www.bereikbaargelderland.nl en op www.zeewolde.nl.

 

 

 

Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg verhoogd    Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg verhoogd    Doorrijhoogte Nijkerkerbrug bij Slingerweg verhoogd