socialbanner

Open Dag Craniopraktijk Zeewolde in Open Haven

Tuesday 12 June 2018

Open Dag Craniopraktijk Zeewolde in Open Haven

Kom kennismaken met Craniopraktijk Zeewolde! Dat kan tijdens de Open Dag die craniotherapeute Marjolein Hortensius zaterdag 16 juni a.s. houdt in Open Haven.  Belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur vrijblijvend binnenlopen voor informatie en eventueel een korte proefbehandeling ondergaan om te ervaren wat craniosacraal therapie is en hoe het voelt. De oproep geldt vooral ook voor ouders met baby’s en kinderen. Juist voor die doelgroep kan een craniosacraal behandeling veel positiefs betekenen. “Ik hoop dat het weer net zo’n succes wordt als vorig jaar!”, aldus Marjolein.

Craniosacraal therapie is geschikt voor iedereen die – om wat voor reden dan ook- niet optimaal in zijn vel zit. Het kan daarbij gaan om concrete lichamelijke problemen of om vage fysieke of emotionele klachten bij zowel baby’s, kinderen en volwassenen. De klachten kunnen variëren van hoofdpijn (migraine), buikpijn, slapeloosheid,  concentratiestoornis, onrust (huilbaby’s), vermoeidheid, rugpijn, nek/schouderklachten, bijholteproblemen tot kaakproblemen (bijvoorbeeld door een slotjesbeugel). Gecertificeerd fysio- en craniosacraaltherapeut Marjolein Hortensius van Craniopraktijk Zeewolde kan helpen de klachten te verminderen of zelfs weg te nemen.

Je lijf is slimmer dan je denkt; het is in staat om zichzelf te herstellen. Dat zie je onder meer bij wondjes die zelf weer helen Craniosacraal therapie ondersteunt dat zelfregulerend vermogen van het lichaam. Door middel van zachte manuele technieken worden blokkades in het bindweefsel opgespoord en wordt het lichaam als het ware uitgenodigd weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is.

De ervaring is dat de therapievorm ook zeer effectief is bij baby’s en kinderen bij wie het craniosacraal systeem niet goed doorstroomt. Bijvoorbeeld na een bevalling. “Bij een geboorte ontstaat altijd spanning in het babylijfje”, vertelt Marjolein, die gespecialiseerd is het behandelen van baby’s en kinderen. “Een craniosacraal behandeling kan dan een preventief steuntje in de rug zijn voor de baby om zich wat makkelijker te ontwikkelen. Cranio haalt de spanning weg die is opgebouwd  en zorgt voor een makkelijker start. Er zijn zelfs landen waar standaard craniotherapeuten in het ziekenhuis aanwezig zijn om baby’s op te vangen. Dan gaat het meestal om vroeggeborenen of als er complicaties bij de geboorte zijn.”  Ook bij baby’s/peuters/kleuters die om vage redenen slecht eten, drinken of slapen, bang zijn in het donker, altijd buikpijn hebben voor het naar school gaan, kan cranio hulp bieden.

Overigens hoef je geen klachten te hebben om het heilzame effect van cranio te ondervinden. “De behandeling, die een uur duurt, zorgt voor een diepe ontspanning die we vaak missen in ons leven”, licht Marjolein toe. “Met cranio leer je vrijer en losser in het leven te staan. Juist door het loslaten, zowel fysiek als emotioneel, verhoogt het de weerstand en zullen eventuele klachten verminderen.”

Info: www.craniopraktijkzeewolde.nl, info@craniopraktijkzeewolde.nl, tel. 06 50255755 of kom even kijken tijdens de Open Dag in Open Haven.

 

 

 

Open Dag Craniopraktijk Zeewolde in Open Haven    Open Dag Craniopraktijk Zeewolde in Open Haven    Open Dag Craniopraktijk Zeewolde in Open Haven