socialbanner

Z tot Z tocht 2018 vrijdag 14 en zaterdag 15 september

Tuesday 12 June 2018

Z tot Z tocht 2018 vrijdag 14 en zaterdag 15 september

Trek de beste wandelschoenen aan, want op 14 september a.s. gaat de Z tot Z tocht 2018 van start! Een grote groep enthousiaste vrijwilligers heeft de krachten gebundeld en een geweldige traditie van Zeewolde in ere hersteld en vernieuwd. Zo kunt u kiezen uit verschillende afstanden. Wat dacht u van de opstaploop? Een prachtige nieuwe tocht van 35 kilometer die ook begint en eindigt in Zeewolde.

De website, www.ztotz.nl is geheel vernieuwd en biedt geïnteresseerden informatie over de verschillende afstanden, de routes, welke ondersteuning onderweg geboden wordt, de kosten en de mogelijkheid om in het bezit van het nieuwste Ztje te komen.

Een wandelevenement kan alleen plaatsvinden door de inzet van vele, enthousiaste vrijwilligers. In de afgelopen maanden is hard gewerkt door vrijwilligers in de verschillende werkgroepen. De organisatie is nu op zoek naar vrijwilligers die tijdens het evenement zich willen inzetten op de posten, logistiek, ICT en motorrijders.

EHBO Vereniging Zeewolde, verzorgt net als alle andere jaren de gehele eerste hulp. Vanaf dit jaar willen zij ook zorgdragen voor fysiotherapeuten en/of sportmasseurs. Voor de EHBO posten zijn er nog een paar plekjes die opgevuld moeten worden. De EHBO Vereniging geeft voorafgaand aan de Z tot Z tocht de cursus Wandelletsel voor EHBO’ers en/of niet EHBO’ers. In deze cursus leert u hoe u een wandellaar dusdanig moet verzorgen dat deze geen last meer heeft van zijn/haar opgelopen blaren en de tocht zonder extra ongemakken kan vervolgen.
Op de EHBO post staat u altijd met één of meerdere ervaren EHBO’ers.

EHBO’ers verzorgen niet alleen de voeten van de wandelaars, maar zij verzorgen alles op het gebied van de Eerste hulp. Denk hierbij aan koude of warmteletsel, huidirritaties opgelopen door het wandelen, maar ook opgelopen wespensteken en andere letsels.

Het verzorgen van spieren is een belangrijk en een zeer noodzakelijk onderdeel voor de wandelsport. Daarom zijn ze op zoek naar fysiotherapeuten en/of gediplomeerde sportmasseurs die met de EHBO’ers op de posten staan.

Wordt onderdeel van een fijne groep vrijwilligers die de 24 uur van vele wandelaars tot een prachtige en geslaagde wandeltocht maken. Voor opgave als wandelaar of vrijwilliger op de posten, ondersteuning logistiek, ICT of motorrijder meld u aan via: www.ztotz.nl  of mail naar: info@ztotz.nl

Voor opgave als EHBO’er of als niet EHBO’er die de cursus gaat volgen of als fysiotherapeut of sportmasseur mail dan naar evenementen@ehbozeewolde.nl.

 

 

 

Z tot Z tocht 2018 vrijdag 14 en zaterdag 15 september    Z tot Z tocht 2018 vrijdag 14 en zaterdag 15 september    Z tot Z tocht 2018 vrijdag 14 en zaterdag 15 september