socialbanner

Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers

Wednesday 12 June 2019

Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers

1528 wandelaars, van klein naar groot en van jong tot oud, gingen dinsdag 4 juni jl. van start voor de 22e editie van de Avondvierdaagse Zeewolde. Voor het huidige bestuur een record jaar. “Naast individuele lopers hebben we dit jaar 28 groepen mogen verwelkomen, variërend van 10 tot 187 deelnemers!”, licht bestuurslid Marieke de Boer toe. De bonte stoet trok vier avonden door het dorp en fraaie bosgebied, de paden op, de lanen in…. Wel iedere avond met een schuin oog naar de lucht, in verband met de slechte weersvoorspellingen. Drie avonden ging het goed. Alleen de laatste avond was het spannend, omdat er opnieuw noodweer voorspelt was. Uit voorzorg werd de 10km geschrapt en hebben alle deelnemers de 5 km afstand gelopen. Het leek helemaal goed te komen, maar helaas begon het tijdens de laatste meters van de feestelijke intocht dan toch nog te regenen. Diegenen die de waterstralen van de brandweer hebben ontweken, ontkwamen daardoor toch niet helemaal aan een nat pak. Met als resultaat dat de vele rieten rokjes en kleurrijke bloemenkransen, behorende tot de zomerse carnaval outfits, het thema dit jaar, er op het eind wat verlept bij hingen! Maar, opgebeurd door het onthaal door familie en vrienden en de vrolijke muziek onderweg door het dweilorkest Nep-Tunes en Blue Seals, hielden de lopers er tot op het laatst de moed erin! Jammer was wel dat door de kou en nattigheid de feestelijke afterparty op het Kerkplein een beetje in duigen viel. 

Ondanks het natte staartje kijkt het bestuur van de Avondvierdaagse Zeewolde terug op een succesvolle editie. “We zijn heel blij en trots dat we met elkaar zo’n mooi evenement voor Zeewolde kunnen neerzetten”, aldus Marieke. “Met dank aan de vele vrijwilligers, dit jaar goed herkenbaar aan de sponsorkleding van FlevoDirect, verkeersregelaars, MaS-stagiaires en sponsoren, die de Avondvierdaagse voor de lopers mogelijk maken. Zij zijn onbetaalbaar voor ons!”   

Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers    Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers    Avondvierdaagse 2019 trekt record aantal deelnemers