socialbanner

Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde

Wednesday 12 June 2019

Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde

Buien waren afgelopen zaterdag de grote spelbreker tijdens het festival Beleef Puur Zeewolde. Met het toevoegen van de Raadhuisstraat en de Aanloophaven aan het evenement op het Kerkplein had de vrijwilligersorganisatie Puur Zeewolde deze editie nog grootser uit willen pakken. Op het programma stonden tal van leuke activiteiten van diverse partners van Puur Zeewolde als aftrap naar wat er deze zomer komen gaat in Zeewolde op recreatief, toeristisch en cultureel gebied. Maar vanwege de buien en windvlagen moest er geïmproviseerd worden. Een groot aantal buitenactiviteiten, zoals presentaties, kinderspelen en wateractiviteiten in de Aanloophaven, werden afgelast. Enkele optredens werden tussen de buien door verzorgd. Zo wisselden toneelvereniging Spats, de Bertus Big Band en de kindervoorstelling van Bertus & Jaapie, elkaar af en trokken zo toch nog wat publiek die op het evenement afgekomen waren. Open Haven bood in deze omstandigheden onderdak aan de kunstmarkt Petit Montmartre, georganiseerd door leden van de Kunstkring Zeewolde. Een aantal kunstenaars was hier zelf aan het werk te zien, maar ook kinderen konden aan de slag; met de kwast voor een persoonlijk schilderijtje voor Vaderdag of lekker met de blote voeten in de verf en dan over een papieren loper gaan! Het beklimmen van de toren van Open Haven bleek wederom een topper. De hele dag door was hier veel animo voor. Een andere publiekstrekker was wel het truckfestijn. Hiervoor was een groot deel van de Gelderseweg ingericht als parkeerplaats voor logistiek Zeewolde. De immense vrachtwagens maakten grote indruk, en niet alleen op kinderen. Ook voor grote jongens blijven de imposante trucks leuk speelgoed. Er werd dan ook gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om even een kijkje in de cabine te nemen. Als kers op de taart mochten liefhebbers ook nog even mee voor een ritje door het dorp.

Gelukkig klaarde het weer aan het eind van de middag op. Hierdoor liep het Raadhuisplein, dat met Moving Foodtrucks en het Muziekcaf├ę was ingericht als een groot sfeervol buitenterras, al snel gezellig vol. Zo sloot het festival Beleef Puur Zeewolde onverwachts toch nog zonnig af!

Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde    Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde    Buien grote spelbreker bij festival Beleef Puur Zeewolde