socialbanner

Menners rijden op hoog niveau

Wednesday 12 June 2019

Menners rijden op hoog niveau

De menclub van de Zeewolder Ruiters is niet groot, maar ze laten in binnen- en buitenland goed van zich horen!

Rex Pannekoek ging met zijn vierspan pony’s naar een samengestelde menwedstrijd in Blaricum. Hij reed samengesteld in de M-klasse. Dressuur, vaardigheid en marathon gingen zeer goed, zodat hij aan het einde van de tweedaagse wedstrijd 1e werd en een mooie prijs in ontvangst mocht nemen.

Hendrik-Jan Beekhuiszen ging met zijn vierspan pony’s naar Bornem in België, om daar een samengestelde wedstrijd te gaan rijden. Hij reed in een internationale klasse, de FEI-klasse. Deze wedstrijden duren drie dagen en worden voorafgegaan door een uitgebreide veterinaire keuring, die de dag voor de wedstrijd plaatsvindt. Deze wedstrijden vragen dan ook een enorme voorbereiding en een grote groep mensen ter ondersteuning.

Uiteindelijk is Hendrik-Jan met zijn span zesde geworden in een enorm groot deelnemersveld. Maar het belangrijkste is dat hij zijn dressuur zo goed gereden heeft dat hij zijn punt behaald heeft voor selectie voor het grote Wereldkampioenschap in de laatste week van september in Hongarije. Er zijn in Nederland slechts een klein aantal menners die hiervoor in aanmerking komen.

In Neerijnen werd het Districtskampioenschap gehouden voor menners van District Oost (Gelderland, Overijssel en Flevoland). Deze wedstrijd was tevens een selectiewedstrijd voor de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap voor de menners. Hier waren ook een aantal van de menners uit Zeewolde naar toe gegaan.

Daisy Kempenaar startte met haar pony Daya in de M-dressuur. Zij werd na 2 proeven reservekampioen en is daarmee geselecteerd voor de Hippiade. Daisy heeft geen vaardigheid gereden.

Edwin van Turnhout startte met zijn paard Gentle Boy in de B-dressuur. Hij is na 2 proeven uiteindelijk 6e geworden, maar wel geselecteerd voor de Hippiade. Edwin startte met Gentle Boy ook in de L-vaardigheid en werd 6e. Goed genoeg om met dit paard ook op de Hippiade vaardigheid te mogen rijden. Met zijn andere paard Belle heeft hij alleen L-vaardigheid gereden. Met haar is hij reservekampioen geworden en daarom mag hij haar ook meenemen naar de Hippiade.

Inge Winter reed met haard paard Guus in de L-dressuur en werd 3e. Ook zij is geselecteerd voor de Hippiade. In de L-vaardigheid is zij kampioen geworden zodat zij op de Hippiade ook mee mag doen in de vaardigheid.

Wim Veldboom reed met zijn paard Gazefiro d’Loureiro in de M-dressuur en is na 2 proeven reservekampioen geworden en daarmee ook geselecteerd voor de Hippiade. Wim is met Gazefiro ook gestart in de M-vaardigheid en werd hierin ook reservekampioen en gaat daarom ook op de Hippiade ook vaardigheid rijden.

Jeannette Veldboom is met haard paard Veldstar Risk na een lange blessuretijd weer gestart in de ZZ-klasse en reservekampioen geworden. Ook zij mag met Risk naar de Hippiade en gaat daar proberen voor de 5e keer in deze zware klasse kampioen te worden! Zij is ook gestart in de ZZ-vaardigheid en plaatste zich als reserve voor de Hippiade.

Voor een kleine club als de Menclub van Zeewolde zijn dit ongekend goede resultaten en hiermee is bewezen dat de club niet alleen gezellig is, maar ook bewijst op hoog niveau te rijden.

 

 

Menners rijden op hoog niveau    Menners rijden op hoog niveau    Menners rijden op hoog niveau