socialbanner

BC Zeewally J2 kampioen op het NK voor kampioenen

dinsdag 25 juni 2019

BC Zeewally J2 kampioen op het NK voor kampioenen

Na een mooi en spannend seizoen, waarin 13 van de 14 competitiewedstrijden werden gewonnen en één gelijk spel volgde afgelopen weekend de slagroom op de taart voor Zeewally J2. Het team bestaande uit; Boaz, Lucas, Julia, Mathilde en Charita, mocht deelnemen aan de NK voor kampioenen in de leeftijdsklasse Jeugd Onder 15 in Zutphen. Zaterdag 22 juni waren de poulewedstrijden, waarin de 1ste wedstrijd werd gespeelt tegen Boomgaardshoek uit Rotterdam. Deze wedstrijd werd glansrijk met 5-0 gewonnen. Later in de middag volgde de tweede wedstrijd tegen BC Swish uit Krommenie, hoewel deze tegenstander sterker bleek dan de eerste werd ook deze wedstrijd met 5-0 gewonnen. Dit resulteerde in een mooie uitgangspositie voor de halve finale op zondag 23 juni, waarin gestreden mocht worden tegen de nummer 2 uit de andere poule.

De halve finale was een wedstrijd tegen BC Olympia ’56 uit Tegelen, de nummer 2 uit poule 2. Vanaf het begin waren de spelers bij de les en elke wedstrijd opnieuw gingen ze vol met strijd erin om maar de finale te mogen halen. Na de gemengd dubbel partij en de vrouwensingle stond er al een 2-0 voorsprong op het bord, waarna Lucas de beslissende 3-0 binnenhaalde. De 2 vervolg partijen werden ook nog eens glansrijk en vol passie binnengehaald, wederom een mooie 5-0 overwinning en op naar de finale.

De finale ging tegen BC IJsselstad uit Deventer. Zoals al de wedstrijden werd er als eerste een gemengd dubbel gespeelt, Lucas en Mathilde begonnen met een overtuigende zege van 21-17 en 21-9, vervolgens speelde Julia een damesenkel en ook deze partij werd gewonnen, hoewel er veel spanning in was, werd de wedstrijd gewonnen met 23-21, 19-21 en 21-19. Boaz mocht proberen het derde en beslissende punt te halen en slaagde daar ook goed in met 21-17 en 21-18. Met deze uitslag was het kampioenschap binnen, wel werden de laatste 2 wedstrijden nog gespeelt om de uitslag compleet te krijgen. Mathilde en Charita moesten helaas de punten laten aan IJsselstad met 10-21 en 9-21, Boaz en Lucas haalde nog een 4 punt binnen met 21-13 en 21-8, waardoor de eindstand kwam op een mooie 4-1 overwinning.

 

 

BC Zeewally J2 kampioen op het NK voor kampioenen    BC Zeewally J2 kampioen op het NK voor kampioenen    BC Zeewally J2 kampioen op het NK voor kampioenen