socialbanner

Zeesterturnsters turnen pre- instapwedstrijd

dinsdag 25 juni 2019

Zeesterturnsters turnen pre- instapwedstrijd

Vier turnsters van Gymnastiekvereniging De Zeesterren turnden zaterdag 22 juni mee in een pre-instapwedstrijd in Apeldoorn. De officiële turnwedstrijden van de bond worden pas georganiseerd voor meisjes vanaf het jaar waarin zij 9 jaar worden. Om jongere meisjes wel alvast wedstrijdervaring op te laten doen worden in de regio Gelderland zogenaamde pre-instapwedstrijden georganiseerd. In totaal waren er ruim 90 deelneemsters in twee verschillende leeftijdscategorieën (2011 en 2012) in twee verschillende niveaus.

Jennifer Blom, Mila van Opijnen, Milou Steffen en Liv Stouthart, allen geboren in 2011, namen deel namens G.V. De Zeesterren en turnden in niveau D2. Te zien was dat ze de afgelopen weken hard hadden getraind om de oefeningen onder de knie te krijgen. Op wat kleine foutjes na, die vooral ook aan de spanning te wijten waren, hebben ze het erg goed gedaan. Jennifer werd heel knap 1e op brug en 2e op sprong en balk. Met een puntentotaal van 54.800 was het goud in het algemene klassement verdiend voor haar. Mila scoorde het hoogste op vloer, zij behaalde een puntentotaal van 52.550 en werd 5e. Milou behaalde op brug de 2e en op vloer de 3e plaats. Met 52.350 werd zij 6e in het klassement. Liv eindigde op de 9e plaats met 50.650 punten. Zij behaalde haar hoogste score op sprong.

Met deze wedstrijd zit het wedstrijdseizoen voor alle turnsters van de selectiegroepen er weer op. Wel is er op zaterdag 13 juli a.s. vanaf ca.9.30-12.00 nog een informele onderlinge wedstrijd in sporthal de Horst waarin alle turnsters van de selectie hun, deels nieuwe, oefeningen zullen tonen. Publiek is van harte welkom.

Voor meer informatie via: www.zeesterren.nl

 

 

Zeesterturnsters turnen pre- instapwedstrijd    Zeesterturnsters turnen pre- instapwedstrijd    Zeesterturnsters turnen pre- instapwedstrijd