socialbanner

Groeiend publiek voor Tuurtoren wandeltocht

dinsdag 25 juni 2019

Groeiend publiek voor Tuurtoren wandeltocht

'Prachtig en gevarieerde natuur, verrassend mooi en goed verzorgd', dat waren de meest gehoorde reacties van de deelnemers van alweer de tweede Tuurtoren wandeltocht. 

210 wandelaars kwamen zondag 16 juni naar Zeewolde om daar de 30, 15 of 6km lange wandeltocht te lopen. Omdat de wandeltocht staat opgenomen in de wandelkalender van de wandelbond waren vrijwel alle provincies vertegenwoordigd.
Al de routes hadden hun start bij camping De Parel en voerden langs onder andere de Tuurtoren, de befaamde uitkijktoren in de Stille Kern, alwaar ook een verzorgingspost was ingericht. De 6km wandelaars werden naar het startpunt teruggebracht met het toeristentreintje.
De organisatie van de Tuurtorentocht ligt in handen van de atletiekvereniging. Daarbij werd ook dit jaar weer nauw samengewerkt met Camping De Parel, Staatsbosbeheer en Puur Zeewolde. Dat de tocht al na twee edities landelijke faam ontwikkelt blijkt ook uit het toenemende deelnemersaantal, bijna een verdubbeling tegenover vorig jaar. De Tuurtorentocht van 2020 staat al weer gepland en wel op zondag 14 juni.

 

 

Groeiend publiek voor Tuurtoren wandeltocht    Groeiend publiek voor Tuurtoren wandeltocht    Groeiend publiek voor Tuurtoren wandeltocht