socialbanner

Indrukwekkende afsluiting Gezond Veluwe Challenge

Monday 9 July 2018

Indrukwekkende afsluiting Gezond Veluwe Challenge

De Gezond Veluwe Challenge sloot zaterdag 7 juli haar Challenge week af. Een week waarin deelnemers uit Zeewolde, samen met Challenge deelnemers uit andere plaatsen in de regio Flevoland en Noord-West Veluwe, 6 dagen lang gezamenlijk 10.000 stappen per dag liepen. Zo wandelden de afgelopen week een 100 tal deelnemers en hun begeleiders dagelijks vanaf een andere locatie. Putten, Nunspeet, Ermelo, Harderwijk en vrijdag 6 juli in Zeewolde, waarna op zaterdag de Challenge in Harderwijk feestelijk en op een indrukwekkende manier werd afgesloten.
De Gezond Veluwe Challenge is een initiatief van Zorgroep FleGel en Medicamus en richt zich op mensen die graag meer wil bewegen, maar waarvoor de stap naar een reguliere wandel- of sportgroep nog te groot is. Doordat de conditie (nog) te wensen overlaat, of wanneer als er sprake is van diabetes, COPD, CVRM of andere chronische aandoeningen. Het programma voorziet in de juiste begeleiding.
De resultaten waren overweldigend en vaak ook ontroerend. Een deelnemer: ‘Ik voel me niet alleen fitter, maar ook zeker. Ongelofelijk blij om te voelen wat beweging met je doet.’ Een deelnemer met diabetes hoefde na een aantal Challenge weken al minder te spuiten. De Challenge week werd voorafgegaan door een opbouwperiode van 12 weken. De deelnemers uit Zeewolde werden hiervoor onder hun hoede genomen door de wandeltrainers van Atletiekvereniging Zeewolde en de fysiotherapeuten van Houtwal en Fysiotherapie Medisch Centrum Zeewolde. Naast de vaste wandelmomenten hadden deze deelnemers al een voorproefje gehad tijdens de Avondvierdaagse.

De Gezond Veluwe Challenge is een grote stap richting een gezond en bewegend. De Challenge, die voorgaande jaren ook werd georganiseerd als ‘Diabetes Challenge’ zal in Zeewolde een nieuw vervolg krijgen.

 

 

Indrukwekkende afsluiting Gezond Veluwe Challenge    Indrukwekkende afsluiting Gezond Veluwe Challenge    Indrukwekkende afsluiting Gezond Veluwe Challenge