socialbanner

Koningin Máxima aanwezig bij kick-off Roverway 2018

Tuesday 10 July 2018

Koningin Máxima aanwezig bij kick-off Roverway 2018

Hare Majesteit Koningin Máxima was dinsdagmiddag 10 juli aanwezig bij Scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg voor de kick-off van Roverway 2018, een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd. Roverway 2018 wordt georganiseerd door jongeren en is het grootste internationale kamp van Nederland.

Koningin Máxima werd ontvangen door twintig jonge, internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van Roverway 2018. Na een introductie over het project werden diverse scouts en hun supporters geïnterviewd over de organisatie en de betekenis van Roverway 2018 voor hun persoonlijke ontwikkeling. Aansluitend gaf Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die de scouts eind juli gaan volgen door Nederland.

Aan Roverway 2018 doen 4.500 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, nieuwe stappen te zetten en een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Na de Path fase reizen de scouts naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

 

 

 

Koningin Máxima aanwezig bij kick-off Roverway 2018    Koningin Máxima aanwezig bij kick-off Roverway 2018    Koningin Máxima aanwezig bij kick-off Roverway 2018