socialbanner

Rotaryclub project ‘Landmark tulp’ boekt vooruitgang

Tuesday 10 July 2018

Rotaryclub project ‘Landmark tulp’ boekt vooruitgang

Serviceclub Rotary Zeewolde boekt goede vooruitgang met haar jubileum-project met de realisatie van een Landmark in de vorm van een tulp op het Zeewolder Tulpeiland. Dat is de reden dat zij recentelijk de stichting Landmark Tulp Zeewolde hebben opgericht, onder het toeziend oog van Notaris Loes van der Valk, zelf lid van Rotaryclub Zeewolde. Naast Wim van den Noort als voorzitter zijn de beide andere leden van het stichtingsbestuur Mannes Schoppink (dit jaar clubvoorzitter) en Cees de Vries als niet Rotarylid.

Achter de schermen wordt hard doorgewerkt aan de uitwerking van de plannen. Niet alleen in de zin van een technisch realiseerbare uitvoering van de 15 meter hoge landmark, maar ook aan de kant van de financiering van het project. Stichtingsvoorzitter Wim van den Noort daarover: ‘Na een fase waarin we vooral werkten vanuit een ‘artist impression’ van de landmark hebben we nu de contouren van de werkelijke vorm vrijwel rond. De TU studenten Industrial Design uit Delft hebben ons op een mooi spoor gezet voor de uitvoering van de tulp. Nu zijn we samen met hen met een gespecialiseerd ingenieursbureau uit Utrecht aan het kijken naar het best passende materiaalgebruik. De ingenieurs maken aan de hand daarvan ook de berekeningen voor de treksterktes en de fundering’.

De planning is dat dit najaar het project de toetsingsprocedure ingaat bij de provincie en dat na productie in het 2e kwartaal van 2019, de Landmark Tulp over een jaar onthult kan worden. Inmiddels zijn de beoogde vijf Founding Partners gevonden in Rotaryclub, Wolter Koops, De Realisatie, Total Nederland en Van Peperzeel.

Rotaryclub Zeewolde heeft zich verzekerd van de steun van de gemeente Zeewolde, die met name faciliterend haar medewerking zal verlenen. Het tulpeiland is gemeentelijk eigendom.

Voor meer informatie via: Wim van den Noort, telefoon: 06-22246236 of www.landmark-tulp.nl.

 

 

Rotaryclub project ‘Landmark tulp’ boekt vooruitgang    Rotaryclub project ‘Landmark tulp’ boekt vooruitgang    Rotaryclub project ‘Landmark tulp’ boekt vooruitgang