socialbanner

35 huurwoningen Woonpalet opgeleverd

Tuesday 10 July 2018

35 huurwoningen Woonpalet opgeleverd

De heer van der Scheer en mevrouw Van Koppen kregen dinsdag 3 juli de sleutel van hun nieuwbouwwoning in de Polderwijk. Zij zijn de nieuwe bewoners van één van de 35 huurwoningen die Woonpalet bouwde naast de DEKA markt in de Polderwijk.

 

Het gaat om 35 sociale huurwoningen, bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn 75 m2 of 90 m2 groot, hebben twee bouwlagen, een plat dak en één of twee slaapkamers. Het gaat om zes huizenblokken. De woningen zijn ontworpen door 19 het atelier architecten uit Zwolle en gebouwd door Salverda.

 

De energiezuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in epc (energieprestatiecoëfficiënt). Het bouwbesluit schrijft een epc voor 0,4. Woonpalet koos ervoor nog een stapje verder te gaan. Door op alle woningen zonnepanelen te plaatsen en triple glas te gebruiken, bracht Woonpalet de epc naar 0. Goed voor het milieu en goed voor de huurders, die een lage energierekening kunnen verwachten.


Bijzondere aandacht liet Woonpalet door de architect en het bouwbedrijf ook besteden aan de uitstraling van de woningen. Subtiele details, zoals de kleurschakering in het metselwerk en de keramische dakafdekkers (waar metalen afdekkers gebruikelijk zijn) geven de woningen cachet. Maar ook opvallende details maken het verschil. Een aantal woningen heeft bijvoorbeeld een ronde erker aan de woonkamer. En de hoekwoningen die op markante plekken in de wijk staan, kregen een grote vlaggenmast. Auke Kuipers, coördinator Vastgoed: ‘Woonpalet bouwt betaalbare woningen, maar dat betekent niet dat die heel sober hoeven te zijn. Niet iedereen zal de mooie dakafdekkers misschien opvallen, maar ik hoop wel dat de huurders door alle fraaie details voelen dat de woningen met zorg zijn ontworpen en gebouwd. En in het ideale geval denken ze dan: ‘Mijn woning is speciaal’. En dat is precies wat we willen.’

 

35 huurwoningen Woonpalet opgeleverd    35 huurwoningen Woonpalet opgeleverd    35 huurwoningen Woonpalet opgeleverd