socialbanner

Amenophis viert 30 jarig bestaan

Tuesday 10 July 2018

Amenophis viert 30 jarig bestaan

Roeivereniging Amenophis heeft zaterdag 30 juni haar 30 jarig bestaan gevierd met een themafeest ‘Glitter en Glamour’. De Lustrumcommissie had dit bedacht omdat de leden elkaar veelal ontmoeten in sportkleding. Als de leden elkaar in het centrum tegenkomen is er vaak wel herkenning maar soms ook niet. Om dit nu eens echt te doorbreken waren de leden met partner uitgenodigd te verschijnen in een glitter- of glamourpak, jas, broek, rok, jurk of het trouwpak, een zelfgecreëerde combinatie met gekke hoed enzovoort. Hoe gekker hoe beter. Er waren fraaie creaties en combinaties van leden en hun partners te zien. Ter verhoging van de feestvreugde speelden twee bands: Stick Around, die de avond opende met rustige muziek, en Mac Allen met wat pittige muziek.

Het feest werd grotendeels buiten gehouden. Aan de waterkant waren diverse zitjes om gezellig met elkaar te praten en een hapje en drankje te nuttigen. In de loods had de materiaalcommissie extra ruimte gemaakt door een aantal boten te verplaatsten waardoor voldoende bewegingsruimte gecreëerd werd voor de bar. Er was een doorlopende dia- en videopresentatie te zien: historische beelden van 30 jaar roeivereniging Amenophis kwamen voorbij. Een paar mensen werden in het zonnetje gezet. Een aantal van de huidige leden zijn al lid vanaf december 1988, het oprichtingsjaar. Zij kregen allen een kleurige sjerp. Ook was er een sjerp voor de best geklede man van de avond.

Aan het einde van de avond werd de opbrengst van de botenfondsspaaractie bekend gemaakt. Alle leden hadden ruim een jaar geleden een spaarpotje gekregen om deze wekelijks te vullen. Omdat alle boten eigendom van de vereniging zijn is er bij dit fonds altijd geld nodig. Bij een groeiende vereniging en meer geoefende roeiers met andere wensen is uitbreiding van de vloot gewenst. Amenophis heeft nu 84 leden. Elk jaar neemt 10 % afscheid en komen 10 tot 12 leden erbij. Dit vraagt veel van de geoefende roeiers want roei-instructie is noodzakelijk. Iedereen kan het leren maar ongeoefend in een boot stappen is er niet bij. Dit voorjaar hebben veel ouderen zich aangemeld als lid. Ongeoefend en toch al de 70 jaar gepasseerd: een uitdaging voor zowel de instructeurs als de nieuwe roeiers, want roeien kun je van 8 tot 88 jaar en als je gezond van lijf en leden bent nog langer.

Voor meer informatie via: www.Amenophis.nl

 

 

Amenophis viert 30 jarig bestaan    Amenophis viert 30 jarig bestaan    Amenophis viert 30 jarig bestaan