socialbanner

Onderlinge wedstrijd Zeesterturnsters

Tuesday 10 July 2018

Onderlinge wedstrijd Zeesterturnsters

Net als voorgaande jaren sloten de turnsters van de selectiegroep van G.V De Zeesterren hun seizoen af met een onderlinge wedstrijd in hun eigen zaal in sporthal De Horst. 21 dames uit alle leeftijdscategorieën waren verdeeld in twee groepen.

Er werd geturnd op de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. Het hele wedstrijdseizoen werd er geturnd volgens vaste regels, de jongste meiden turnen voorgeschreven oefenstof en de oudere meiden (vanaf 13 jaar) turnen keuze oefenstof maar wel naar voorgeschreven inhouds- en samenstellingseisen. Voor deze gelegenheid mochten de meiden hun oefeningen zelf aanpassen en een aantal turnsters maakte daar dankbaar en op creatieve wijze gebruik van. Er was veel moois te zien. De oefeningen werden alleen op uitvoering beoordeeld, niet op de inhoud van de oefening. Zo had iedereen gelijke kansen. Per toestel telden de hoogste zeven scores en door elke turnster mocht 1 joker worden ingezet waarmee score op het toestel kon worden verdubbeld.

Na flink wat rekenwerk werd duidelijk dat het team van Marlies van Elderen, Joek Vendrig, Constance Riksen, Celina Lange, Eunice van ’t Wout, Nikee Brakke, Evie de Leeuw, Roos Liefhebber, Hannah van ’t Wout, Jennifer Nomen en Liv Goedhart net iets meer punten gescoord had. Deze dames werden beloond met een gouden ster.

Het andere team, bestaande uit Tessa Sluiter, Verena Kraak, Jeanine Bos, Cherisha van Geene, Kate van de Flier, Nina Taal, Ayana Hofman, Naomi van Vulpen, Kaitlin Roep en Jennifer Blom kregen een zilveren ster.

Op het toestel waar zij de hoogste score behaalden konden de turnsters ook nog een toestelprijs winnen.

De uitslagen van de diverse onderdelen zijn:

Sprong: 1. Tessa Sluiter, 2. Verena Kraak en 3. Marlies van Elderen.

Brug ongelijk: 1. Jennifer Nomen, 2. Kate v.d. Flier en 3. Eunice van ’t Wout.

Evenwichtsbalk: 1. Joek Vendrig, 2. Hannah van ’t Wout en 3. Ayana Hofman.

Vloer: 1. Constance Riksen, 2. Celina Lange en 3. Cherisha van Geene.

Voor deze dames, is het zo aan het eind van het seizoen leuk om eens als team een wedstrijd te turnen. Normaal turnen zij allemaal individueel. De meiden hadden het duidelijk naar hun zin en ook het publiek was enthousiast en applaudisseerde veelvuldig en hard. Het was een goede en gezellige afsluiting van het seizoen en de start van een welverdiende vakantie. Vanaf maandag 3 september zullen alle lessen van Gymnastiekvereniging De Zeesterren weer starten. Voor meer informatie via: www.zeesterren.nl

 

Onderlinge wedstrijd Zeesterturnsters    Onderlinge wedstrijd Zeesterturnsters    Onderlinge wedstrijd Zeesterturnsters