socialbanner

700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger

dinsdag 9 juli 2019

700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger 700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger

Bikkels waren het; de 700 baasjes die zaterdag 6 juli tijdens Dogsurvival Zeewolde 2019 samen met hun hond het vijf kilometer lange parcours vol hindernissen aflegden in het fraaie bosgebied rond camping De Parel. Rennen, klimmen, kruipen, zwemmen; alles kwam aan bod tijdens de race, die bekend staat als grootste mud & obstacle run van Nederland.

Ook dit jaar werden zowel baas als hond weer flink uitgedaagd. Het parcours telde maar liefst 15 hindernissen. “Het was best pittig”, liet een deelneemster hijgend weten, die voor de vierde keer meedeed. De glijbaan bleek verreweg bij de meesten favoriet, al waren niet alle deelnemende honden het daar over eens! Het op een wiebelend vlot over water naar de overkant getrokken worden was voor veel honden ook niet weggelegd; zij verkozen ervoor om te gaan zwemmen. Dat mocht ook, zolang het vlot maar meegetrokken werd. Een andere uitdaging was om de hond op een verhoogd plateau te tillen, wat niet meevalt als je een flinke hond hebt, het daar rustig te laten blijven zitten tot je als baasje zelf over de hindernis heen was geklommen. De verrichtingen, die vanaf de kant werden gevolgd en aangemoedigd door het publiek, leverden daardoor wel hele leuke plaatjes op. Grijs van de modder kwamen de deelnemers moe maar voldaan over de finish. In het sfeervol ingerichte basecamp konden ze weer op adem komen met een hapje en drankje van de lokale Foodtrucks. Leuk was ook dat via twee beeldschermen de andere deelnemers gevolgd konden worden tijdens de wedstrijd. Verreweg de meeste deelnemers, zowel baas en hond, pakten nog even een wasbeurt mee voordat ze huiswaarts gingen.

Dogsurvival Zeewolde telde dit jaar haar vierde editie. Het evenement, onder de paraplu van Puur Zeewolde, trekt een groeiend aantal deelnemers uit alle hoeken van Nederland, tot zelfs ver over de grenzen, en zet daarmee Zeewolde goed op de kaart. De organisatie is in handen van Stichting Dog Survival. Het succes is mede te danken aan de ruim 60 vrijwilligers en de diverse sponsoren die zich voor het evenement inzetten. 

 

 

700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger    700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger    700 baasjes bikkelen samen met hond door bos en bagger