socialbanner

Havendagen komen er weer aan

vrijdag 12 juli 2019

Havendagen komen er weer aan

Komend weekend, van vrijdag 12 juli tot en met zondag 14 juli, is de Aanloophaven het passende decor voor de Havendagen Zeewolde. Het gratis evenement, georganiseerd door Puur Zeewolde, valt dit jaar net voordat de grote vakantie begint in Zeewolde en de regio. “Een bewuste keuze”, vertelt Puur-vrijwilliger Bert van der Kieft. “Voorgaande jaren viel het in de zomervakantie en waren veel Zeewoldenaren het dorp uit. Door het evenement naar voren te trekken hopen we dat de Havendagen een traditie wordt om de zomervakantie mee in te luiden.”    Met uiteenlopende activiteiten, op, in en rond het water van de Aanloophaven, tot aan de kop van de Rede toe, en twee feestavonden met live optredens, biedt Havendagen Zeewolde een weekend lang plezier en vermaak voor alle leeftijden.

De officiële opening is op vrijdag om 17.00 uur. In de loop van de dag zullen er ruim 40 interessante klassieke schepen, waaronder botters, boeiers maar tevens een tiental sleepboten, aanmeren in de Aanloophaven. Ook de grote publiekstrekker van vorig jaar, de klassieke reddingsboot van de KNRM, Johanna Louisa, is weer te bewonderen. Bert: “De bemanning genoot zo van de enorme belangstelling, dat zij graag weer bij ons terugkomen.” Vanaf 16.30 uur is er een demonstratie flyboarden en zijn andere wateractiviteiten waar actief aan deelgenomen kan worden. Lokale modeondernemers verzorgen rond 19.00 uur twee modeshows. Aansluitend gaat het openingsfeest van start met een optreden van live-band met DJ “The Party One”.

Zaterdag worden de kades rond de haven ingericht met zo’n 40 kramen en wel 20 verschillende oude ambachten. Lokale ondernemers zorgen voor een natje en een droogje. Met een vis-, patat- en poffertjeskraam, gegrilde kippen, hamburgers, fruit en zalmrokerij is er keuze voor ieders smaak. Centraal staat de grote tent op het Raadhuisplein waar de hele dag door optredens plaatsvinden. Zoals Dansschool UDX, die een demonstratie en dansclinic voor kinderen verzorgt, Shantykoor Zeewolde en lokale band Kantjeboord. Verder is er een kinderkermis en is Vaargroep Flevoland aanwezig met modelboten. Je kan ook het water op met de Borrelboot of proberen in de waterrol (met meerdere tegelijk) over het water proberen te lopen of de uitdaging aangaan op de surfsimulator. 

Op de kop van de Rede vindt, op initiatief van buurtsportcoach Samantha de Vries, een watersportspektakel plaats. Diverse watersportclubs en verenigingen zijn uitgenodigd om het publiek actief kennis te laten maken met diverse watersportactiviteiten. Aanwezig is de watersportvereniging, surfschool en zeilschool uit Zeewolde, duikschool uit Harderwijk en de watergroep van Scouting Zeewolde. Zaterdag sluit af met een spectaculaire feestavond. DJ Sten Kluts warmt het publiek op voor het optreden van de gekste rock-‘n-roll band van Nederland: Mooi Wark! “Jaren terug zijn ze ook al eens geweest en dat was een groot succes”, vertelt Bert. “Die mannen weten een feestje te maken!”

Zondag wordt de grote tent omgebouwd voor een oecumenische kerkdienst, georganiseerd door de katholieke kerk en PKN. De dienst begint om 11.30 uur en biedt plaats aan 600 mensen. ’s Middags is het podium voor het shanty Bataviakoor uit

Havendagen komen er weer aan    Havendagen komen er weer aan    Havendagen komen er weer aan