socialbanner

Dansend door Scandinavië met Travelling in Baroque

dinsdag 7 augustus 2018

Dansend door Scandinavië met Travelling in Baroque

In de Verbeelding staat zondag 12 augustus om 12.00 uur het jaarlijkse festival Travelling in Baroque in het teken van “muziek van het hoge Noorden”. Van 9 tot en met 12 augustus trekt het festival door Flevoland en op zondag 12 augustus strijkt het neer in de Verbeelding voor een concert en Scandinavische lunch

Raphaëlla Engelsberg, viool en Andrea Vasi, piano spelen tijdens dit concert een programma met werken van Grieg, Gade en Sibelius, drie Scandinavische componisten die zich door hun land en landschap lieten inspireren. Zo werden Grieg en Gade geïnspireerd door Noorse volksmuziek en kunt u bij Sibelius het Finse landschap horen in zijn muziek. De componisten hebben nog iets gemeen: ze verwerkten dansen in hun muziek. De musici zullen dat tijdens het concert ook toelichten. Tot slot spelen ze ook een werk van Stravinsky.  Hij is zelf geen Scandinaviër maar schreef balletmuziek op “de kus van de fee” een sprookje van Andersen.  Een bijzonder programma, waarbij Scandinavië, volkscultuur en dans met elkaar verbonden worden.

Na afloop van het concert is het mogelijk om samen met de musici gebruik te maken van een heerlijke authentieke Scandinavische lunch, geserveerd als Smörgåsbord, een buffet, met diverse salades, vis, brood, fruit en zoetigheden. Wel graag vooraf reserveren.

Omdat deze zondag 12 augustus in het teken staat van 100 jaar Zuiderzee, is er voorafgaand aan het concert een speciale rondleiding “Sea level, dijken en N.A.P” van 10:00 tot 11:30 uur die start bij de Verbeelding, met medewerking van kunstenares Annemiek Eradus. Voor deze rondleiding graag reserveren via email naar: info@deverbeeldingzeewolde.nl.

Voor reserveren van kaarten voor het concert en meer informatie via: www.travellinginbaroque.com of email naar:  info@travellinginbaroque.com of via telefoon: 0320-227718.

 

 

 

 

Dansend door Scandinavië met Travelling in Baroque    Dansend door Scandinavië met Travelling in Baroque    Dansend door Scandinavië met Travelling in Baroque