socialbanner

Derde editie Rotary Rotor Boot Race tijdens Nacht van Zeewolde

Tuesday 7 August 2018

Derde editie Rotary Rotor Boot Race tijdens Nacht van Zeewolde

In de Aanloophaven wordt vrijdag 24 augustus a.s. tussen 18.00 en 20.00 uur (bij de start van de Nacht van Zeewolde) de derde editie van de Rotary Rotor Boot Race gehouden.

Wat is de bedoeling? Twee sloepen, voorzien van grote rotorbladen, worden door de deelnemers (minimaal drie, maximaal vijf) rondgedraaid met als doel na 100 m als eerste te finishen. Dit ronddraaien gebeurt zonder machines, er wordt dus een flinke krachtsinspanning van de deelnemers gevraagd. Het is zwaar en vooral heel nat. Sportclubs, wijkverenigingen, vriendengroepen enzovoort kunnen zich voor de Rotary Rotor Boot Race opgeven. Inschrijven kan via email naar: rczeewolde@gmail.com. De kosten per deelnemend team bedragen € 25,- (bij voorinschrijving of op de dag zelf).

De opbrengst van de Rotary Rotor Boot Race is bestemd voor de Stichting ALS Jan. Om ALS de wereld uit te krijgen is veel geld en onderzoek nodig, reden waarom de Rotaryclub Zeewolde wederom voor dit goede doel koos. Zeewoldenaar Erik Kamphorst, die de afgelopen twee edities van de Rotary Rotor Boot Race het startsein gaf, leed aan ALS. Erik overleed begin dit jaar op 51-jarige leeftijd. 

Voor meer informatie over het goede doel via:  www.alsjan.com.

De Rotary Rotor Boot Race wordt georganiseerd door de Rotaryclub Zeewolde in samenspraak met de Watersportvereniging Zeewolde en Puur Zeewolde.

 

 

 

Derde editie Rotary Rotor Boot Race tijdens Nacht van Zeewolde    Derde editie Rotary Rotor Boot Race tijdens Nacht van Zeewolde    Derde editie Rotary Rotor Boot Race tijdens Nacht van Zeewolde