socialbanner

Feestelijke opening Nawaka 2018

dinsdag 7 augustus 2018

Feestelijke opening Nawaka 2018 Feestelijke opening Nawaka 2018

De feestelijke opening van het Nationaal Waterkamp (Nawaka) vond dinsdagmiddag 7 augustus plaats. Van 6 tot 15 augustus wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde het Nationaal Waterkamp  Nawaka georganiseerd. Vierduizend scouts in de leeftijd van 7tot 18 jaar oud ondernemen tien dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt georganiseerd door 700 vrijwilligers van Scouting Nederland.

Het grootste gedeelte van de deelnemers kwam met bootjes langzaam binnendruppelen op het Raadhuisplein. Om 14:00 uur startte de officiële openingsshow, waarbij er creatief werd omgegaan met het thema van Nawaka 2018: 'Ondersteboven'. Hierna nam Burgermeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde het woord. Samen met de projectleiders van het evenement opende hij officieel Nawaka 2018.

De focus van het 10-daagse Scoutingkamp ligt op wateractiviteiten. Er worden onder andere zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. Deelnemende Scoutinggroepen nemen hun eigen lelievletten (zeilboten) mee.

Naast wateractiviteiten vinden er ook uitdagende activiteiten op het land plaats. Zo is er een groot actieveld ingericht waar deelnemers over een (hoogte)parcours kunnen klimmen en klauteren. Ook lopen ze een hike en spelen ze verschillende strategische spellen in teams.

De organisatie van een groot Scoutingevenement is een enorme klus. Er werd in een aantal weken door vrijwilligers een echt ‘Scoutingdorp’ opgezet. Daarnaast werd er een verlengde steiger neergelegd aan het Nuldernauw in Zeewolde; hier liggen in totaal 450 lelievletten en schouwen.

 

 

 

 

Feestelijke opening Nawaka 2018    Feestelijke opening Nawaka 2018    Feestelijke opening Nawaka 2018