socialbanner

Hendrik-Jan Beekhuiszen 1e in Nebanice, Tsjechie

dinsdag 7 augustus 2018

Hendrik-Jan Beekhuiszen 1e in Nebanice, Tsjechie

Het vierspanteam van Hendrik-Jan Beekhuiszen was afgelopen week met een groep helpers, waaronder zijn gezin, in Nebanice, Tsjechie. Vrijdag (3 augustus), zaterdag (4 augustus) en zondag (5 augustus) was de samengestelde wedstrijd met een deelnemersveld uit diverse omliggende landen.
Zijn pony’s zijn Bliksem, Fire, Starlight (alleen dressuur en vaardigheid), Snow (alleen marathon) en Tornado.
Met een vierspan een dermate grote reis maken vereist een enorme voorbereiding en ter plekke moeten er ook voldoende helpers aanwezig zijn omdat dit een tak van sport is waar veel handen bij nodig zijn.
Donderdag 2 augustus was eerst de veterinaire keuring. Dat is op een internationale wedstrijd een heel gebeuren. Vrijdag 3 augustus reed Hendrik-Jan de dressuur. Door de hoge temperatuur van bijna 35 graden verliep de dressuur niet helemaal naar wens. Toch mocht Hendrik-Jan hiervoor een 2e plaats op zijn naam schrijven.
Zaterdag 4 augustus was de marathon. Hendrik-Jan moest minstens 4 punten goedmaken op degene die nummer 1 stond. Dat is gelukt waardoor hij na de dressuur en de marathon op de 1e plaats kwam te staan.
Tenslotte heeft hij die 1e plaats weten te behouden door op zondag 5 augustus de allesbeslissende vaardigheid foutloos te blijven. Een fantastisch resultaat van een wedstrijd waar lang naar toe gewerkt is!
 

 

 

Hendrik-Jan Beekhuiszen 1e in Nebanice, Tsjechie    Hendrik-Jan Beekhuiszen 1e in Nebanice, Tsjechie    Hendrik-Jan Beekhuiszen 1e in Nebanice, Tsjechie