Bronzen medaille voor Eva Koops op NK

dinsdag 5 september 2017

Bronzen medaille voor Eva Koops op NK

In Kronenberg, Horst aan de Maas, werd vrijdag 1 en zaterdag 2 september het Nederlands Kampioenschap SWM gereden. Dit is een onderdeel van de mensport waarbij drie onderdelen verreden moesten worden.

Vrijdag 1 september was het de beurt aan Eva Koops om met haar paard Casper de dressuur en vaardigheid te rijden. De dressuur liep netjes en op dat onderdeel werd zij 4e. De vaardigheid liep erg goed en zij behaalde de finish foutloos en binnen de tijd wat haar de 1e plaats opleverde. Na dag 1 stond zij op een 4e plaats van 15 deelnemers. Een podiumplaats zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, maar dan moest zij zaterdag in de marathon 8 seconden inhalen op haar voorganger.

Dat bleek geen probleem, hoewel haar paard Casper niet eens erg makkelijk te rijden was. Een goede samenwerking met haar groom en vriend Ian van Dasselaar was van belang in de marathon en dit leverde haar een 3e plaats op het NK op.

Zaterdag 27 augustus werd in Nijkerkerveen het Districtskampioenschap Mennen gehouden.
De Zeewolder Ruiters werden hierbij vertegenwoordigd door Jeannette Veldboom en Bernadette Koops en dit bleek niet onverdienstelijk: Jeannette werd na twee keurig gereden proeven Districtskampioen klasse ZZ enkelspan paard!

Bernadette werd, eveneens na twee nette proeven, reservekampioen klasse B enkelspan paard!
Beiden gaan Zeewolder Ruiters vertegenwoordigen op het NK (de Hippiade) dat gehouden zal worden op 16 september in Ermelo op het Nationaal Hippisch Centrum.

 

 

 

 

Bronzen medaille voor Eva Koops op NK    Bronzen medaille voor Eva Koops op NK    Bronzen medaille voor Eva Koops op NK