socialbanner

Amsterdam City Swim gaat niet door, Elizabeth toch het water in

zondag 9 september 2018

Amsterdam City Swim gaat niet door, Elizabeth toch het water in

De Amsterdam City Swim ging zondagmiddag 9 september weliswaar niet door, samen met enige vrienden en bekenden gingen Elizabeth Rhijnsburger en haar partner Jan Peter Witteveen in de vooravond bij Kaap Flevo alsnog het water in om aandacht en donatiegeld te blijven vragen voor de strijd tegen ALS.

Zaterdag 8 september maakte de organisatie van de Amsterdam City Swim bekend dat er zondagmiddag niet kon worden gezwommen in verband met de kwaliteit van het water in de grachten. Om toch zoveel mogelijk donatiegeld op te halen voor de strijd tegen de spierziekte ALS werd besloten de zwemmers zondagmiddag alsnog naar de hoofdstad te laten komen. In plaats van de zwemtocht door de grachten werd de deelnemers gevraagd de route te lopen vanaf het Marine Etablissement Amsterdam naar de finish ter hoogte van de Keizersgracht. Daar zou het voorlopige eindbedrag van het sponsorgebeuren bekend worden gemaakt.

De City Swim kon geen doorgang vinden omdat het water in de grachten te veel e-coli bacterie bevatte, waardoor de gezondheid van de deelnemers in gevaar zou komen. Daarbij wilde de organisatie geen enkel risico lopen.

Voor Elizabeth Rhijnsburger (die zelf aan ALS lijdt) en haar partner Jan Peter Witteveen was het niet doorgaan van de Amsterdam City Swim enorm balen. Vanaf april was het tweetal al bezig met de voorbereidingen. Elizabeth en Jan Peter zouden meegezwommen hebben in Amsterdam en probeerden van alle kanten donaties binnen te krijgen. Dat laatste lukte uitstekend, zij zamelden maar liefst € 2.400,- in.

Een vriendin enthousiasmeerde Elizabeth en Jan Peter om zondag in de vooravond alsnog een stukje te gaan zwemmen. Enige vrienden en bekenden uit Zeewolde gingen met de twee het water nabij Kaap Flevo in. ,,Opgeven is geen optie,” aldus de dappere en emotionele Elizabeth.

 

 

 

Amsterdam City Swim gaat niet door, Elizabeth toch het water in    Amsterdam City Swim gaat niet door, Elizabeth toch het water in    Amsterdam City Swim gaat niet door, Elizabeth toch het water in