socialbanner

Gezellige zomerafsluiter: de BeachBios

Wednesday 13 September 2017

Gezellige zomerafsluiter: de BeachBios

Met zo’n 900 bezoekers was de eerste editie van de BeachBios, met de filmhit Grease op het witte doek, vorig jaar een groot succes. Zaterdag 16 september aanstaande wordt het stuk strand voor KaapFlevo voor een tweede keer omgetoverd tot een grote sfeervolle buitenbioscoop. Dat gebeurt in Ibiza-stijl, compleet met palmbomen, feestelijke verlichting, pallet-loungebanken, vuurkorven en diverse foodtrucks voor de lekkere trek. Wil je zeker zijn van een plekje, neem dan je eigen (strand)stoel of kleedje mee.

Welke film er gedraaid gaat worden op het megagrote bioscoopscherm (10 meter breed en 6 meter hoog!) is aan het publiek. Via de poll op de Facebookpagina van BeachBios kon gestemd worden op ruim 10 films. Zoals het er nu naar uitziet, is de kans groot dat het de ‘feel good’ muziekfilm Mamma Mia!, met Meryl Streep in de hoofdrol, wordt. Dat belooft net als vorig jaar lekker meezingen! Iedereen die zin heeft in een gezellig avondje samenzijn op het Zeewoldese strand is welkom. Toegang is gratis. Er is ruimte voor maximaal 1500 mensen, daarbij geldt: vol = vol.

Je kunt van een bezoekje aan de BeachBios een compleet avondje uit maken, met een hapje eten vooraf en een gezellig nazit. Het voorprogramma begint om 18.30 uur. Deze wordt ingevuld door het Muziek Café Zeewolde met DJ’s en live optredens van lokale muzikanten. Ondertussen kan men een hapje eten halen bij de lokale foodtrucks. Zo staat Rogier Rijpsma er met zijn Smokin’ Kitchen, KaapFlevo met verse patat frites en bakt Felice pizza’s in een traditionele hout gestookte oven. Als toetje is er huisgemaakt ijs van Cafetaria Twilight en een vers gezette kop koffie bij Woody’s hut. Natuurlijk ontbreekt ook de gepofte popcorn niet voor bij de film!

De hoofdfilm start om 20.30 uur. Na afloop kan men tot 01.00 uur nog even gezellig nazitten onder het genot van een hapje, drankje en muziek in de sfeer van de film, verzorgd door DJ’s van het Muziek Café. Het bioscoopscherm blijft staan voor de boodschappen van de sponsors.

Het idee voor de BeachBios komt van Zeewolder ondernemer Bob Bewier, eigenaar van Drukkerij Holwerda Direct. Samen met Stein Docter, Femke Dijkstra en Jeannette van der Linden zet hij het evenement neer. Dat doen ze in samenwerking met KaapFlevo en het Muziek Café Zeewolde. “De gedachte achter de BeachBios is om inwoners van Zeewolde van alle leeftijden en het lokale bedrijfsleven op een gezellige manier samen te brengen en ze een leuke interactieve avond te geven als afsluiter van de zomerperiode”, licht Bob toe. “Het strand is daar een prachtige locatie voor. De bedoeling is om nog even samen dat heerlijke vakantiegevoel te beleven, want daarna kom je elkaar niet zoveel meer tegen.” Lokale ondernemers en Puur Zeewolde, Puur Plezier hebben het idee enthousiast omarmd. “Het participeren van het lokale bedrijfsleven is een belangrijke pijler”, aldus Bob. “Hoe leuk is het om samen zo’n puur Zeewoldes product neer te kunnen zetten!”

Meer informatie via: zie Facebookpagina van BeachBios Zeewolde en Puur Zeewolde (www.fb.com/puurzeewolde/events).

De foto is een archieffoto en gemaakt door Jeanette van der Linden.

 

 

Gezellige zomerafsluiter: de BeachBios    Gezellige zomerafsluiter: de BeachBios    Gezellige zomerafsluiter: de BeachBios